logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukiwany adapter dysków m.2 i mSATA pod USB - rekomendacje i opinie

bpjl 30 Sty 2022 19:58 333 3
REKLAMA
  • #1 19853612
    bpjl
    Poziom 12  
    Ocena: 172
    Cześć,

Nastały czasy gdy dyski pod m.2 stają się (albo już są) standardem w komputerach stacjonarnych i laptopach. W związku z tym i częstymi sytuacjami gdy dostaję komputer z padniętym systemem i prośbą o zgranie danych zastanawiam się nad zakupem jakiegoś adaptera dysków m.2 pod USB.

I tu rodzi się pytanie - jaki możecie polecić?

Zależy mi żeby takie urządzonko obsługiwało jak największą ilość standardów dysków m.2.

I tak jeszcze na marginesie: zdarzają się też laptopy z dyskami pod mSATA. Są jakieś kombajny pod USB obsługujące m.2 i mSATA?
  • REKLAMA
  • #2 19853773
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10421
    > Zależy mi żeby takie urządzonko obsługiwało jak największą ilość standardów dysków m.2.

Sa w ogole takie?

Nie wystarczy plyta z obsluga M.2 Nvme oraz:
    https://www.x-kom.pl/p/247339-przejsciowka-shiru-adapter-msata-sata.html
    https://www.komputronik.pl/product/723755/log...e=Ceneo&utm_medium=link&utm_campaign=NiePromo
    itp.
  • REKLAMA
  • #3 19867231
    bpjl
    Poziom 12  
    Ocena: 172
    Kolobos napisał:
    Nie wystarczy plyta z obsluga M.2 Nvme

To dla mnie już spora inwestycja bo musiał bym nabyć komplet: płyta, procesor i RAM. Do tego montowanie tego całego ustrojstwa na stole żeby tylko odczytać dane z dysku to w moich warunkach jednak problem. Sporo widzę różnych obudów USB-C na dysku NVME. Na przykład coś takiego:

Poszukiwany adapter dysków m.2 i mSATA pod USB - rekomendacje i opinie

To wydaje się być dla mnie tańszym i praktyczniejszym rozwiązaniem.

Kolobos napisał:

mSATA - SATA już sobie zamówiłem.
REKLAMA