logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AEG T6127 Lavatherm Protex - test konduktometru, zwarcie połówek bębna w suszarce i błąd E32

przemekmank 30 Sty 2022 23:20 654 4
REKLAMA
  • #1 19840917
    przemekmank
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    mlodyzzr napisał:
    Witam
    Co to oznacza (w teście konduktometru trzeba zrobić zwarcie połówek bębna). Mam ten sam błąd i te same objawy. Z góry dziękuję za odpowiedź.

A który to jest test ? rozjechała się u mnie rolka napinacza i zjarało jedną ścieżkę. Ścieżka naprawiona, niestety wyskoczyło Eh0 (z raz było wcześniej). Pod mikroskopem znalazłem zimne luty - poprawiłem.

Teraz ja wchodzę w tryb serwisowy w pozycji 10 mam kod E32. Suszarka chodzi jakieś 5 minut i się wyłącza - na pewno nie zdąża podgrzać :(.
    Suszarka AEG Lavatherm Protex T6127 :(
    Ktoś coś ?
    Moderowany przez Topolski Mirosław:

Wydzielono z: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3253518.html
    3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

• REKLAMA
  • #2 20786885
    m.aniek
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Ktoś coś ten sam problem suszarka nie ma szczotek tylko czujnik za filtrem pyłków - czujnik wymieniony i nic ktoś może ma schemat ?

Próbowałem dojść po ścieżkach ale ugrzęzłem na przekaźniku :(

Ktoś pomoże :) ?
  • REKLAMA
  • #3 20787128
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1604
    m.aniek napisał:
    Próbowałem dojść po ścieżkach ale ugrzęzłem na przekaźniku

Uszkodzony układ konduktometru - moduł do wymiany :)
  • REKLAMA
  • #4 20791677
    m.aniek
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    A da się ten układ namierzyć wymienić ? Ewentualnie ktoś jest w posiadaniu schematu - suszarka ma swoje lata i moduł albo w ogóle nie będzie dostępny albo będzie kosztował więcej niż suszarka.
    Poza tym elementem suszarka dobrze działa :) szkoda wyrzucać.
  • #5 20792869
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1604
    m.aniek napisał:
    moduł albo w ogóle nie będzie dostępny albo będzie kosztował więcej niż suszarka

Hymm 400 lub 500 zależy pod mojego humoru :)

przemekmank napisał:
    rozjechała się u mnie rolka napinacza i zjarało jedną ścieżkę

Zrobiło Ci zwarcie do obudowy i moduł jest trup [*] ...
REKLAMA