logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Naprawa przetartej obudowy bębna w pralce Bosch - możliwości i sugestie

tadymek1041 05 Lut 2022 12:15 1620 4
REKLAMA
  • #1 19865559
    tadymek1041
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam awarię pralki przetarta obudowa bębna czy jest możliwość naprawy tej obudowy dodaje zdjęcie z góry dziękuję i pozdrawiam.
    Naprawa przetartej obudowy bębna w pralce Bosch - możliwości i sugestie
  • REKLAMA
  • #2 19865586
    Jakubserwis
    Specjalista AGD
    Ocena: 853
    Znajdź kogoś w okolicy od spawania plastiku, np. Warsztat samochodowy zajmujący się naprawami aut powypadkowych czy coś takiego.
    Lub wpisz w wójka google " spawanie plastiku".
  • REKLAMA
  • #3 19865798
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 882
    Dziura dziurą a wiesz co ją zrobiło? bo wg mnie zrobił to bęben ..... z uszkodzonym krzyżakiem !
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19865809
    skryn
    Specjalista AGD
    Ocena: 1008
    kecajk49 napisał:
    Dziura dziurą a wiesz co ją zrobiło? bo wg mnie zrobił to bęben ..... z uszkodzonym krzyżakiem !

Ty tak serio?
    Gdyby tak było, to na całym obwodzie wanny byłaby kryza. Myślisz, że bęben w tym jednym miejscu podskoczył do góry?
    Bez jaj...
    To uszkodzenie wynika z dostania się ciała obcego pomiędzy bęben, a zbiornik. I stąd ta przypadkowa "dziura". A zalepić ją można w najprostszy sposób za pomocą zwykłej lutownicy i naddatków zbiornika, uszczelniając obyczajnym silikonem.
    Amen!
    :D
  • #5 19990330
    tadymek1041
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Problem został rozwiązany za pomocą spawarki do plastiku dziura została zaspawana . Pralka chodzi już jakiś czas i jest ok.
REKLAMA