logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować UserPort na Windows XP? Krok po kroku instrukcja

merida3310 05 Lis 2005 14:29 8865 4
REKLAMA
  • #1 1957359
    merida3310
    Poziom 2  
    Wtam mam problem z zainstalowaniem aplikacji UserPort do sysytemu xp. Prosilbym o dokladne opisanie co trzeba zrrobic najlepiej krok po kroku.
  • REKLAMA
  • #2 1957375
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    Plik UserPort.sys wsadzasz do C:\Windows\System32\ później uruchamiasz UserPort i klikasz na Start i po wszystkim :) Wiecej opisu masz w pliku UserPort.pdf
  • REKLAMA
  • #3 1957694
    merida3310
    Poziom 2  
    Tak tylko to nie jest takie latwe, tyle co mi pan powiedzial to wyczytalem ale dalej komunikacji nie ma. Jak chce uzyc programu do komunikownia sie pomiedzy portami to wychodzi mi od razu komunikat "COM1 OPEN ERROR" co mam robic, jest to dla mnie istotne wiec jak mozna to prosze dac zanc na moj tel. 505-029-325 i zaraz oddzwonie - bardzo mi na tym zalezy.
  • REKLAMA
  • #4 1957780
    p.jed
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    a moze to wina kabla a nie programu ?

Tak jak napisał "mpn103" , powinna wyglądac instalacja i powinno to działać bez problemów.
  • #5 1958119
    merida3310
    Poziom 2  
    jesli to ma byc kabel to bylo by bardzo dziwne, bo kabel jest nowy i kupowany przez osobe ktora kozysta z takiego samego, wiec moje zapytanie dalej jest aktualne????? Zeby bac wiekszy pogląd na cała sytuacje to moze ja dokladnie opisze.
    Po sciagnieciu aplikacji, najpierw ja rozpakowuje i potem wycinam badz kopiuje plik UserPort i wklejam do folderu sestem32. I nastepnie wchodze do programu Userport.exe i tam pojawia mi sie po lewej stronie 378-37B. Nastepnie naciskam Update (nic widocznego sie nie dzieje) i nastepnie Start i pojawia sie komunikat "Driver already started!". I nastepnie naciskam exit. Podczas wykonywania tych czynnosci mam podłaczony kabel do portu z kompie i z 2 strony do tunera satelitarnego. Nastepnie wlaczam program do komunikacji i wychodzi komunikat "Com1 error". Prosze o pomoc.
REKLAMA