logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Omnibook 6000 - zawieszanie się, problemy z RAM i diagnostyka temperatury

extechnik 05 Lis 2005 21:48 1357 5
REKLAMA
  • #1 1958642
    extechnik
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Pentium III 995 Mhz 256 RAM Cipset Intel i440 BX - sporadycznie zawiesza się i nie pozwala uruchomić ponownie, pomaga wyjęcie baterii ale też nie zawsze. Pomaga przełożenie pamięci do drugiego slota. Test pamięci /memtest86+-1.65.iso/ pokazuje OK w 1 slocie w 2 przerywa sprawdzenie. W tym działającym slocie znacznie rzadziej ale też się wiesza. Nie mam doświadzenia w laptopach. Jak sprawdzić temp procesora? ew jakieś narzędzia diagnostyczne. Z góry dzięki za zainteresowanie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2361476
    extechnik
    Poziom 11  
    testy wychodzą losowo raz ok innym sporo błędów. 1 slot /pamięci RAM/ zawiesza komp bardzo często natomiast 2 pozwala popracować. Poddaję się odpuszczam problem.
  • REKLAMA
  • #4 2362655
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    K!lleR napisał:

Przed podaniem linku wypadałoby go sprawdzić. Cytuję:
    We are sorry, but Everest Home Edition has been removed and is no longer available from our site.
    Poza tym Everest przestał byc programem bezpłatnym. Ostatnią darmową wersję Everest Home Edition można jeszcze ściągnąć stąd:
    ftp://sus.univ.szczecin.pl/disk2/ftp/pub/WINDOWS/util/Diagnostyka/Sandra.Everest/everesthome220.exe
  • REKLAMA
  • #5 2397035
    extechnik
    Poziom 11  
    Pozwolę sobie wziąć w obronę "K!lleRa", link był aktywny w ub roku - sprawdziłem. NIemniej nowy aktualny też pewnie jeszcze się nie raz przyda.
  • #6 2398724
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Extechnik, kolega ma absolutną rację. Nie zwróciłem uwagi na datę. Kolego K!ller, przepraszam bardzo.
REKLAMA