Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ekspres Krups EA875 po włączeniu wyswietla napis płukanie i nic sie nie dzieje.

Wojciech963 24 Feb 2022 23:29 627 3
    Wojciech963
    Level 2  
    Witam,
    Posiadam Ekspres Krups EA875 mam z nim problem brak gwarancji. Po włączeniu wyswietla napis płukanie i nic sie nie dzieje cisza caly czas wyswietla plykanie nic nie sluchzc zeby pobralo wode do plukania ma ktos pomysl od czego zaczac sprawdzać ?
    Mial ktos podobny problem ?
    konsum
    Level 27  
    Wojciech963 wrote:
    od czego zaczac sprawdzać ?

On podgrzewa wodę do płukania, to może zacząć od sprawdzenia grzałki.
    Ewentualnie, zbiornik na fusy dobrze wyczyścić.
    adamskippl70
    Level 3  
    Wojciech963 wrote:
    Witam,
    Posiadam Ekspres Krups EA875 mam z nim problem brak gwarancji. Po włączeniu wyswietla napis płukanie i nic sie nie dzieje cisza caly czas wyswietla plykanie nic nie sluchzc zeby pobralo wode do plukania ma ktos pomysl od czego zaczac sprawdzać ?
    Mial ktos podobny problem ?

Może to być wina przepływomierza. Na jego obudowie jest chip, który liczy obroty turbiny wewnątrz. Niestety dostęp do niego jest od środka ekspresu i raczej część nierozbieralna. Czasem pomaga kilkukrotne płukanie płynem z tabletek lub wodą z octem po demontażu. Ale jeżeli wspomniany chip jest uszkodzony, to tylko wymiana. Czynność raczej prosta, tylko trzeba umiejętnie odkręcić obudowę i zdjąć bez siłowania. Może też być uszkodzony zawór i nie puszcza wody.
    rafalchodera
    Level 5  
    Ktoś rozwiązał problem ? Mam to samo, po włączeniu pokazuje się komunikat płukania i nic się nie dzieje, pompa się ni uruchamia,cisza...