logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Nokia 3 TA 1020 - Bootloop, resetuje się czym i jak sflashować, jak wgrać ROM?

staś pytalski 28 Lut 2022 13:45 645 1
REKLAMA
  • #1 19908938
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1436
    Dzień dobry,
    Jak w temacie, mam Nokię 3, która resetuje się, pokazuje się logo Android, a następnie Nokia i tak cały czas.
    Po włożeniu kabla i przytrzymaniu przycisku zwiększania głośności pojawia się licznik, który odlicza od 10 w dół. Po osiągnięciu 0, telefon się restartuje, pojawia się napis Android, jak zniknie, pojawia się robót z komendą brak polecenia. Po kliknięciu szybko razem przycisku zwiększania głośności i power mam możliwość wejścia w menu jak na zdjęciu, mogę przełączyć w tryb fastboot.
    Teoretycznie, niby mogę spróbować postawić to SP Flash Tool - ale nie mam albo nie wiem gdzie jest plik scatter.
    Znaleziony plik scatter, przy próbie wrzucenia do Flash Tool wyrzuca błąd

CPU M6737M
    Wersja single SIM.
    Znalazłem taki Rom jak na zdjeciach.

Czym i jak podejść do tego telefonu?
    Z góry dziękuję za pomoc.

Nokia 3 TA 1020 - Bootloop, resetuje się czym i jak sflashować, jak wgrać ROM? Nokia 3 TA 1020 - Bootloop, resetuje się czym i jak sflashować, jak wgrać ROM?
    Nokia 3 TA 1020 - Bootloop, resetuje się czym i jak sflashować, jak wgrać ROM?

Edit:
    Odpowiem sam sobie.
    W programie, SP Flash Tool, należy wybrać odpowiedni plik do zakładki Download Agent - nie wiedziałem jakiego użyć, pomocne okazały się filmy na YouTube. Trzeba przyglądać się uważnie, bo czasami ktoś, kto wcześniej naprawiał inny model i widać inny plik, a dla naszych potrzeb będzie potrzebny inny plik.
    W zakładce Scatter Loading File należy podstawić plik, który powinien znaleźć się w paczce z oprogramowaniem.
    Może być taka sytuacja, że pliku nie będzie, wtedy należy go poszukać w internecie. U mnie był błąd, raz, że postawiłem zły plik w zakładce Download Agent, a dwa, że miałem niekompletny soft/rom.
    W przypadku Nokii, część procesu należy inicjować bądź przyciskiem Power, bądź wyjmując i wkładając przewód usb.
    Telefon do procesu musi być naładowany i podłączamy wyłączony.
  • REKLAMA
REKLAMA