Witam, mój problem polega na tym że przeglądarka chrome zaczęła sama ściągać rozszerzenia i otwierać różne karty program AdwCleaner pokazuje zagrożenie: BrowserHijack i LockHomepage po usunięciu i ponownym skanowaniu błędy znikają aż do ponownego otwarcia przeglądarki, pożniej to samo. Ktoś wie jak to rozwiązać?
Zrob pelny skan przy pomocy Mbam i usun to co wykryje, do tego https://www.kaspersky.pl/do-pobrania/thank-you/darmowy-virus-removal-tool Jezeli synchronizujesz ustawienia Chrome z konta google to usun dane synchronizacji oraz katalog profilu: C:\Users\Miix 320\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default i przeinstaluj Chrome.
Dzięki wielkie za rade, tak też zrobiłem. Usunąłem folder ,,Default", usunąłem w zakładce ,,Dane z chrome na Twoim koncie" wszystkie pozycje zakładki, ustawienia itd. i wszystkie wartości się wyzerowały ale ku mojemu zdziwieniu po ponownym włączeniu synchronizacji znowu wróciło do stanu sprzed usunięcia czyli nie usunęło żadnych zakładek ani haseł itd.
Tak czy tak po usunięciu tych danych mimo że i tak je przywróciło program AdwCleaner nie wykrywa już wcześniejszych zagrożeń BrowserHijack i LockHomepage nawet podczas gdy korzystam z przeglądarki chrome. Myślisz że już wszystko jest okay?
✨ Użytkownik zgłosił problem z przeglądarką Chrome, która samodzielnie instalowała rozszerzenia i otwierała niechciane karty. Program AdwCleaner wykrył zagrożenia: BrowserHijack i LockHomepage. Po usunięciu zagrożeń i ponownym skanowaniu, problemy powracały po restarcie przeglądarki. Użytkownik otrzymał porady dotyczące użycia narzędzi do usuwania, takich jak Avast Uninstall Utility oraz wykonania skryptu Fixlist.txt dla FRST. Po wykonaniu tych kroków i usunięciu folderu "Default" w Chrome, zagrożenia przestały być wykrywane, mimo że synchronizacja przywróciła wcześniejsze zakładki. Użytkownik uznał, że problem został rozwiązany. Wygenerowane przez model językowy.