logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizja internetowa - jaką polecacie internetową TV

Audiofilek 02 Mar 2022 23:46 138492 40
Najlepsze odpowiedzi

Jaką internetową telewizję abonamentową wybrać, żeby była godna zaufania i nie przepłacić?

Najczęściej polecane są WP Pilot i Canal+ Online, a wybór zależy głównie od tego, jakie kanały chcesz oglądać i ile chcesz płacić [#19912946] [#19913154] [#19913370] [#19913585] WP Pilot jest chwalony za korzystny stosunek liczby kanałów do ceny, a Canal+ Online działa tylko przez internet, bez kabla i talerza, z możliwością dobierania lub wyłączania pakietów [#19913370] [#19913585] Z innych sensownych propozycji padły Delta Media Player, działający na 3 urządzeniach i oferujący polskie kanały, oraz GO net TV za 29 zł miesięcznie z oglądaniem wstecz i nagrywaniem [#20258093] [#20433684] Wspomniano też sweet.tv jako względnie dobrze działającą aplikację na wielu platformach, z kodami testowymi na 14/30/60 dni [#21375745] Najlepiej porównać konkretne pakiety, sprawdzić jakość odbioru i skorzystać z okresu próbnego, bo przy tanich ofertach zdarzają się problemy z buforowaniem i jakością [#19913585] [#20292274] [#20290920]
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA
  • #1 19912661
    Audiofilek
    Poziom 4  
    Ocena: 8
    Witam,
    Tak jak w temacie. Jaką polecacie TV internetową w sensie tego żeby zapłacić za abonament i nie stracić pieniędzy. Są różne serwisy w internecie gdzie można dokupić abonament na zasadzie voucherów lub innych doładowań. Jakie strony są godne zaufania?
  • REKLAMA
  • #2 19912946
    DariuszWlodkowski
    Poziom 10  
    Ocena: 41
    Wg mnie najlepszy jest WP PILOT :D
  • #3 19912954
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Teraz wszyscy to oferują. Wszystkie sieci komórkowe. Vectry nie vectry, operatorzy satelitarni tak samo. Wp pilot, playery itd.
    To Czy będzie Ci pasować to już zależy tylko od Ciebie i twoich upodobań. Musisz zapoznać się z ofertami i wtedy zadecydować.
  • REKLAMA
  • #4 19913154
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Ocena: 883
    Canal+ , zawsze możesz rozszerzyć sobie ofertę o dodatkowe pakiety czy je dowolnie wyłączać, tak samo z subskrybcją jak nie chcesz to nie płacisz.
  • #5 19913204
    Audiofilek
    Poziom 4  
    tomaszlonski napisał:
    Canal+ , zawsze możesz rozszerzyć sobie ofertę o dodatkowe pakiety czy je dowolnie wyłączać, tak samo z subskrybcją jak nie chcesz to nie płacisz.

Ale bez kabla i talerza to zadziała ? Mam tylko dostęp do internetu.

Masz na myśli ten box canal+ na kartę?

Dodano po 2 [minuty]:

Co w ogóle powiecie na temat tego;

weeb.tv, internetowa.tv ?
  • #6 19913370
    DariuszWlodkowski
    Poziom 10  
    Ocena: 41
    Ale ilość kanałów i cena WP pilot są atrakcyjniejsze niż w Canal Plus online...
  • #7 19913585
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Oferta C+ nie wymaga stałego abonamentu i wystarczy tylko mieć dostęp do internetu. Możesz kupić box ( darmowe 2 miesiące ) masz w nim certyfikowane usługi z wielu serwisów czyli oglądanie filmów w 4k albo tylko zainstalować aplikację.
    Polsat ma na pakiety miesięczne i abonament.

Jak planujesz zakup to po prostu porównaj sobie opłaty dla pakietów jakie programy chcesz oglądać dodatkowo.
    Jeśli chcesz podstawowe polskie programy to ofert jest wiele ale dobieraj oferty z dobrą jakością odbioru.

Czasami masz darmowy okres na testy , to go po prostu weź i sprawdź jak działa.
  • #8 19913667
    Audiofilek
    Poziom 4  
    DariuszWlodkowski napisał:
    Ale ilość kanałów i cena WP pilot są atrakcyjniejsze

Faktycznie sprawdziłem że jest to sprawa dość konkurencyjna. Testował ktoś czy działa za granicą w krajach UE?
  • #9 20006826
    himato
    Poziom 1  
    Ocena: 7
    czesc

Jestem rezydentem Uk i chce wyjsc z Polsat-u. Rozwazam opcje planetapl.tv. multiroom na 3 urzadzenia w cenie pelnego pakietu polsatu z multiroomem. A wiecej bo dostep do archiwum i 2 tyg w przod i tyl ogladac mozna.

jeden telewizor to stara plazma i mysle nad fire stickiem (jest mozliwosc instalowania aplikacji platetapl.tv) a drugi to smart - wiec spoko.

Nie moge wlasciwie znalezc opini o tej telewizji. Na okresie probnym wszystko dzialalo pieknie. teraz szukam informacji o wifi czy kabel. chromecoast 4, android tv czy firestick amazon.

abonament na miesiac, system bonusowy etc.

jezeli macie jakie sdoswiadczenia prosze wrzuccie jakies komentarze
  • REKLAMA
  • #10 20258093
    majkimajki1983
    Poziom 9  
    Ocena: 33
    Delta Media Player. Działa na 3 urządzeniach.
    Wszystkie kanały z polski oprócz viaplay, ale na samym dole listy kanałów jest 4 obcojęzyczne i mamy wszystko co trzeba.

https://www.deltamediaplayer.com/pl/

Dla mnie numer 1 i cenowo też chyba że ktoś zna lepsze to proszę podać.
    Załączniki:
    • Telewizja internetowa - jaką polecacie internetową TV DMP.jpg (1.21 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Telewizja internetowa - jaką polecacie internetową TV DMP beta.jpg (628.4 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #11 20290609
    geogregstarogard
    Poziom 6  
    Ocena: 26
    Mam pytanie w temacie
    POLSKA TELEWIZJA INTERNETOWA
    https://telewizja-iptv.eu/
    wygląda interesująco, ale czy to legalne?
    Wiecie coś na ten temat?
    Pozdrawiam
    Grzegorz
  • #12 20290853
    winmap
    Poziom 38  
    Niby jest legalne, ale czy to się opłaca, to już twoja decyzja 👍
  • #13 20290873
    geogregstarogard
    Poziom 6  
    Jesli by dzialalo, to cena jest calkiem znosna😃
  • #14 20290920
    winmap
    Poziom 38  
    Zazwyczaj na takich platformach często się zacina itp. przynajmniej ja tak miałem. Jeżeli jest naprawdę niska cena.
  • #15 20290950
    geogregstarogard
    Poziom 6  
    24 godziny można testować za darmo, chyba spróbuję.
  • #16 20290963
    winmap
    Poziom 38  
    Na testowaniu to zawsze będzie dobrze działać 😁
  • #17 20292274
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Nie jest za bardzo legalne, to tylko reseler czyli ktoś kto sprzedaje gotowe zestawy list usług i nie ma nic wspólnego z nadawaniem.

Może przestać działać i nie masz żadnego prawa do zwrotów kosztów.
  • #18 20292289
    geogregstarogard
    Poziom 6  
    Na razie wszystko śmiga bez zarzutu. Jednak kupiłem. Dzięki za odpowiedzi. Tak, już wiem, że to nie do końca legalne. Najwyżej będę 61 euro w plecy, jak wyłączą.
  • #19 20421990
    spider_net
    Poziom 19  
    Ocena: 60
    geogregstarogard napisał:
    Na razie wszystko śmiga bez zarzutu. Jednak kupiłem. Dzięki za odpowiedzi. Tak, już wiem, że to nie do końca legalne. Najwyżej będę 61 euro w plecy, jak wyłączą.

i jak tam odbiór? Możesz jakoś skomentować usługę?
  • #20 20422017
    geogregstarogard
    Poziom 6  
    po ok. trzech miesiącach wszystko jest o.k., dalej działa dobrze i się nie zacina. Teraz wziąłbym tylko pakiet podstawowy za 35 euro, z reszty w zasadzie nie korzystam.
  • #21 20422924
    spider_net
    Poziom 19  
    a korzystasz na android tv czy na jakimś innym zestawie?
    jakie oprogramowanie służy do obsługi tej oferty?
  • #22 20423149
    geogregstarogard
    Poziom 6  
    TV z Android tv, Mistick, Firestick. Na wszystkich korzystam z OTV player.
  • #23 20424686
    geogregstarogard
    Poziom 6  
    Sorry,
    OTT Navigator
  • #24 20427784
    spider_net
    Poziom 19  
    Dzięki! Czy TV ma time shift? Wykupiłem player na rok ale mimo wszystko ciekawi mnie oferta telewizji która nie prowadzi działalności pod określonym adresem i zakładka kontakt ogranicza się do adresu mailowego. Wygląda na jakiś "kwiatek"....
  • #25 20433684
    ziemba1994c
    Poziom 1  
    Ocena: 5
    GO net tv za 29 zł miesięcznie dużo kanałów można oglądać wstecz i nagrywać
  • #26 20539447
    grydel85
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Hej, ja właśnie zdecydowałem się na test u nich, mógłbyś powiedzieć czy dalej z nich korzystasz i jak sytuacja wygląda z tv w weekendy, jakieś duże wydarzenia sportowe itd, są jakies problemy ? Pozdrawiam
  • #27 20539449
    geogregstarogard
    Poziom 6  
    Ostatnio były z nią problemy. Trochę się cieła, cały czas robili jakieś aktualizacje i coś zmieniali. Teraz niby jest w porządku, ale nie wiem jak długo.
  • #28 20539450
    grydel85
    Poziom 4  
    No właśnie widziałem na stronie że były jakieś aktualizacje, wygupilem planeta.pl 23 euro na miesiąc, jakoś obrazu słabsza ale korzystam z nich dwa miesiące i Ani razu się nie zacięła tylko trochę obraz słabszy. Dlatego właśnie wziąłem test u nich ale za kanały plus VOD chcą 66 za rok. A tak dotychczas miałeś jakieś problemy z Niny czy tylko podczas tych prac co mieli ?
  • #29 20539457
    geogregstarogard
    Poziom 6  
    Działało dobrze od grudnia 2022. Dopiero teraz coś zaczeło się krzaczyć, ale na dzisiaj jest ok. Widać, że przejeli się problemem i coś próbowali zadziałeć. Wydaje mi się, że się starają. No, ale nie dam gwarancji.
  • #30 20539461
    grydel85
    Poziom 4  
    Właśnie mam test do jutra, spróbuję 🙂 Ta planeta.pl jest super tylko jakość obrazu nie jest najlepsza. Mam ich drugi miesiąc i ani razu nic się nie stało ale ten obraz mnie męczy 😂 A masz u nich też VOD ?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat polecanych usług telewizji internetowej użytkownicy wymieniają różne platformy, takie jak WP PILOT, Canal+, Polsat, Delta Media Player, weeb.tv, oraz planetapl.tv. Użytkownicy podkreślają znaczenie jakości obrazu, dostępności kanałów oraz elastyczności abonamentów. Canal+ oferuje możliwość zakupu boxa z certyfikowanymi usługami, a WP PILOT jest chwalony za atrakcyjną ofertę kanałów. Pojawiają się również pytania o legalność niektórych serwisów, takich jak telewizja-iptv.eu, oraz o doświadczenia z ich działaniem, szczególnie w kontekście stabilności i jakości odbioru. Użytkownicy dzielą się również informacjami o aplikacjach do odbioru, takich jak OTV Player, Televiso, oraz OTT Navigator, a także o urządzeniach, na których korzystają z tych usług, jak Android TV i Fire Stick.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA