logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Sharp LC-50UI7422E - Netflix TVQ-PB-101(5.2.12), zawiesza się YT i TV naziemna

Dziadu1984 05 Mar 2022 16:18 7542 3
REKLAMA
  • #1 19916289
    Dziadu1984
    Poziom 8  
    Witam.

Od jakiegoś czasu w moim TV Sharp LC-50UI7422E nie działa Netflix.
    Aplikacja uruchamia się, lecz po chwili lub od razu po wybraniu filmu, serialu pojawia się błąd "Mamy obecnie problem z odtwarzaniem tego tytułu. Spróbuj ponownie później lub wybierz inny tytuł" tvq-pb-101(5.2.12).
    Próbowałem już resetu tv, odłączania zasilania z trzymaniem "włącznika", nie pomaga. Odłączyłem od niego wszystkie inne urządzenia i efekt ten sam.
    Dodatkowo resetowałem połączenie internetowe, również nie pomogło.
    Na innych urządzeniach Netflix działa bez problemu.
    Ps. "przywieszanie" występuje również na niektórych kanałach telewizji naziemnej np. TVP ABC 2 czy Historia.
    Dodatkowo to co się dzieje to również YT po dłuższym oglądaniu lubi się "przywiesić", dźwięk rozjeżdża się z obrazem lub TV się zawiesza. Wtedy pomaga wyciągnięcie wtyczki z prądu.
    Jest jakaś metoda by to naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 20274283
    zakk87
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Cześć, rozwiązałeś może swój problem?
  • REKLAMA
  • #3 20274307
    Dziadu1984
    Poziom 8  
    Witam,

Niestety nie rozwiązałem problemu, telewizor uruchamia aplikacje Netflixa ale przy uruchamianiu video się zawiesza.
    Przy YT można oglądać, ale po jakimś czasie tez występuje zawiecha...
    Niestety nie dostałem jakiegoś rozwiązania, w internecie są jakieś metody a'la wyciągnąć wtyczkę z prądu, rozładować itd. Softu nowszego do tego TV nie ma, raczej wiec lipa.
  • #4 20530409
    krzysiekturchan
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam, minęło trochę czasu od założenia posta ale miałem podobny problem i go rozwiązałem. Mam podłączony tv Toshiba i przystawkę od T-Mobile model kstb6077. Problem polegał na tym, że w ustawieniach przystawki miałem wyłączony dźwięk przestrzenny, przez co Netflix nie mógł wystartować filmów, które wymagały dźwięku przestrzennego. Zmiana na automatyczne wybieranie pomogła. Mam nadzieję, że komuś to pomoże. Pozdrawiam, Krzysiek
REKLAMA