logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakup spawarki TIG z uszkodzonym blokiem mocy - czy warto inwestować?

castart 06 Lis 2005 19:02 1245 5
REKLAMA
  • #1 1960723
    castart
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam możliwośc zakupu spawarki typu TIG. jest to sprzęt jakiejś koreańskiej firmy.posiada też możliwośc spawania zwykłą elektrodą otuloną. jednak z tego co mówił mi sprzedawca ma uszkodzony prawdopodobnie blok mocy czy coś takiego.jak droga może by ta częśc i czy warto to naprawiac i kupic
    prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1961600
    turek:
    Specjalista - spawarki
    Ocena: 192
    Wszystko można naprawić tylko pytanie kto naprawi i z ile .
    Jeżeli sprzedawca tego nie wie to lepiej nie kupować tego.
  • REKLAMA
  • #3 1962984
    Marcin8051
    Poziom 19  
    Ocena: 13
    Nie polecam takiego sprzętu miałem spawarke ipulsową made in taiwan i nie dało się nawet znaleść dokumetacji do elemętów najwyrażniej firma miała robione elemęty na zamówienie za 4 trazystory producet chciał tyle kasy że starczyło by na 80% spawarki. A dobrać zamienniki nie mając parametrów to raczej marna szansa.
  • REKLAMA
  • #4 1963437
    castart
    Poziom 11  
    dostanę narazie tę spawarkę na próbę jak da sie naprawic to ją kupie za odpowiednią cenę. licze na waszą pomoc elektrodowicze:D
  • REKLAMA
  • #5 1966581
    secure
    Poziom 13  
    Witam!
    Miałem taki przypadek ze spawarką impulsową 220VAC 16A Można było spawać elektrodami 4mm. czyli do 160A. Problemem były didy które się przegrzały i wytopiły szynę miedzianą , wspólną dla diód. Winą była słaba wentylacja i przegrzanie,po wymianie diód było OK. Myślę ze jak zdejmiesz osłonę to sprawdź wstępnie czy widać nadpalenia etc. Taki sprzęt to super sprawa, wadą jest słaba wentylacja. Napisz co było przyczyną .
    Powodzenia :)
  • #6 1968220
    castart
    Poziom 11  
    czyli tzw. blok mocy jest to prostownik? co do chłodzenia to da sie to załatwic .sprowadze sprzęt i sie odezwe co i jak
REKLAMA