Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkarolpopek1994 napisał:Tak, najlepiej rozdzielić PEN'a zgodnie ze sztuką na dwie szyny PE i N połączone ze sobą a szynę PE uziemić, ale na dole widzę takie połączenie, więc teraz mam pytanie jak masz gniazdka połączone w domu, bolec idzie osobno przewodem ochronnym? bo coś mało widzę tu tych "żółtych" wpiętych w szynę, no chyba, że są wpięte jeszcze do osobnej szyny, której tu nie widzę?To co rozdzielić w rozdzielnicy PE I N?
qropatwa napisał:Tak, zwróciłem też na to uwagę, najpierw trzeba dojść wspólnie z Autorem jak to jest to tam połączone. Bezpieczeństwo przede wszystkim.A mnie zastanawia dlaczego na wejściu RCD są wpięte jednocześnie pod pojedynczy zacisk przewody niebieski i żółto-zielony.
karolpopek1994 napisał:Jasne, ten przewód PE powinien być w odpowiedniej szynie czyli szynie PE. A jesteś w stanie powiedzieć skąd ten ochronny jest? będzie problem z tym?No właśnie jakiś majstersztyk tak zrobił
karolpopek1994 napisał:Właśnie widzę że ten PE co wchodzi z góry w rożnicówke 63A to wisi luźny przy szynie PE. Teraz pytanie gdzie najlepiej wejść w rozdzielnicy z instalacją pv