logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Amica PA - pobieranie płynu do płukania podczas prania zasadniczego

Jackko 06 Lis 2005 20:31 2996 5
REKLAMA
  • #1 1960992
    Jackko
    Poziom 11  
    Witam , może ktoś wie dlaczego moja pralka pobiera płyn do płukania już w trakcie prania zasadniczego. powinna to zrobić w ostatniej fazie płukania. Płyn wlewany jest w odpowiedniej ilości. Elektrozawór jest sprawny , Rozebrałem pudło dozownika ale tam nic nie ma.
  • REKLAMA
  • #2 1961152
    bolczyk13
    Poziom 18  
    Ocena: 82
    Dobrze oczyść komory zasobnika proszku,a w szczególności komorę w którą wlewany jest płyn.Często się zdarza,że jest niedrożny przepływ.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1961472
    Jackko
    Poziom 11  
    Dzięki za radę ale to chyba nie jest przyczyną. W trakcie pobierania wody do lewej komory od prania zasadniczego kapie mi woda do komory z płynem,w trakcie pobierania wody do komory prawej to się ma miejsca. Dozownik od płynu jest czysty.
  • REKLAMA
  • #4 1961750
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 754
    Chyba "zarośnięte" kanaliki rozprowadzające wodę nad szufladką. Może to robić też bardzo małe ciśnienie wody, zapchane sita.
    Z elektrozaworem też może coś być, ale to mało prwdopodobne.
  • REKLAMA
  • #5 1962632
    Jackko
    Poziom 11  
    Dzięki panie Zayzayer ( świetna ksywka) zam radę. Miałem takie podejrzenie spróbuje wymienić pokrywę zraszacza , sprawdzę sitko na dojściu wody do elektrozaworu , o wynikach poinformuje.
  • #6 1982766
    Jackko
    Poziom 11  
    Dzięki za pomoc, osobom które odpisały na moje pytanie. Pralka działa poprawnie po przeczyszczeniu dysz w pokrywie zraszacza ( zwężenia spowodowane osadzeniem się kamienia), osłabiony był przez to strumień wody i nie kierował się w odpowiednie miejsca. Warto też przeczyscić sitko na dojściu do zaworu( też było przypchane ).
REKLAMA