No niekoniecznie, Panowie - to na artefakty GPU nie wygląda akurat.
To jest jakaś przeglądarka, nie wiem jaka - poszukaj w jej ustawieniach opcji "akceleracja sprzętowa" lub "akceleracja GPU", następnie wyłącz.
Powinno pomóc.
Już jest wszystko okej, po wyłączeniu akceleracji komputer musiał jeszcze chwile pomyśleć zanim problem całkowicie zniknął, ale po odczekaniu paru minut wszystko chodzi jak trzeba. Dziękuję bardzo za pomoc.
No to się cieszę, że pomogłem.
Artefakty GPU wyglądają zupełnie inaczej, zdaje mi się też, że laptop to dość nowy sprzęt, nie powinny się takie rzeczy dziać.
To nie pierwszy przypadek na forum, że problem artefaktów został rozwiązany poprzez wyłączenie akceleracji sprzętowej.
✨ Użytkownik zgłosił problem z dziwnymi artefaktami na ekranie laptopa HP Pavilion Gaming 15, które występują w kilku programach. Po analizie, zasugerowano, że problem może być związany z akceleracją sprzętową w przeglądarkach oraz innych aplikacjach, takich jak Plarium Play i Overwolf. Po wyłączeniu akceleracji sprzętowej w przeglądarkach, problem zniknął, co potwierdziło, że artefakty nie były spowodowane uszkodzeniem karty graficznej, lecz ustawieniami oprogramowania. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.