logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zwiększenie prędkości internetu po zmianie IP - czy to błąd dostawcy?

Talibanczyk 07 Lis 2005 02:02 1230 4
REKLAMA
  • #1 1961592
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    Witam... mam zapytanko.

Kolega na net dostarczany bezprzewodowo prosto do domu od pewnego dostawcy internetowego.

Ów pewien dostawca netu... przyszedl zamontowal antene itp.. skonfigurowal sieciowke nadal IP ,brame, dns-y
    Predkoś byla taka jan na umowie 128 kb/s

Ale jest pewien fajny heheh ze tak powiem mankament:P

Jak zmienie adres IP <swoj adres> np z 192.168.1.3 na koncówke np.: 5 to predkość netu rożnie mi do 470 kb/s !!! :P heheheh

Teraz pytanko... czy dostawca moglby być tak g... nieroztropnym zeby sie przed dtm nie zabezpieczyc... bo ani po MAC-u ani po IP nie zabezpieczyl sie.... a co jeszcze lepsze mozna podkrasc komuś lacze zmieniajac tylko IP

Co Wy na to ??
  • REKLAMA
  • #2 1961614
    dee jay G
    Poziom 26  
    Ocena: 41
    Z tego, co wiem, to jak "podkradniesz" komuś IP, to wyskakuje konflikt adresów IP i wszystko staje !! (dwie osoby w sieci nie mogą posiadać takich samych IP)

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1961615
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    hmm niekoniecznie .. czasami staje tylko jedna maszynka.. a druga smiga... tylko nie wiem od czego zalezy ktora bedzie dzialala a ktora stanie
  • REKLAMA
  • #4 1961878
    daaanek

Poziom 17  
    Ocena: 8
    z konfliktem to różnie bywa, czasem wykakuje, czasem nie. generalnie, jeśli dwie osoby będą siedzień na tych samych IP, to net zwolni u nich okrótnie, lub nie będzie działał w ogóle..

znam takie sieci, co nie są zabezpieczone w żaden sposób, więc i tak może być w Twoim przypadku
    Konto firmowe:
    Speedmax
    Szerzyny 532, Szerzyny, 38-246 | Strona WWW: www.speedmax.net.pl
  • #5 1964249
    corse
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    A może zależnie od ip jest prędkość??
REKLAMA