logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy GO W 485 - przeładowanie bębna, próby ciągłego obrotu bębnem, brak kontr

MingLee 17 Mar 2022 09:16 363 4
REKLAMA
  • #1 19935040
    MingLee
    Poziom 2  
    Hej
    Piszę w sprawie pralko-suszarki Candy GO W 485 D. Podczas ostatniego prania po wypompowywaniu wody, tuż przed wirowaniem padła, prawdopodobnie niestety z przeładowania.
    Objawy: to prania nie odwirowała, a przy ponownej próbie uruchomienia, na wyświetlaczu nic się nie zapalało, żadne kontrolki, a bęben niezależnie od tego, na który program wzięło się pokrętło programatora sam z siebie chciał się kręcić, ale nie był w stanie zrobić nawet jednego obrotu, tak jakby nie miał siły, nawet przy pustej już pralce.
    Co mogło się zepsuć? Jest to do naprawienia czy szkoda zachodu?
    Pozdrawiam 🙂

Aha no i oczywiście przez to, że na każdym programie bęben próbuje się obracać, a na wyświetlaczu nic nie ma to nie mogę sprawdzić czy pobiera wodę czy wiruje czy cokolwiek. Nic nie mogę sprawdzić 🤷‍♀️
  • REKLAMA
  • #2 19935281
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3683
    Dodaj do tematu zdjęcie tabliczki znamionowej pralki.
    Czyli wyświetlacz jest ciemny i nic komputer się nie dzieje po naciśnięciu Start?
  • REKLAMA
  • #3 19935293
    MingLee
    Poziom 2  
    Dodam zdjęcie jak tylko mi się uda (pralka stoi w domu teściów).
    Kiedy pralka ma programator na Off to nic się nie dzieje. W momencie kiedy przekręcam programator, aby wybrać jakiś program bęben próbuje zrobić obrót (niezależnie czy wybrano program prania, wirowanie, odpompowania wody), a na wyświetlaczu nie pojawia się kompletnie nic (ani czas, ani temperatura, ani obroty wirowania), a naciskanie START nic nie daje. Bęben cały czas próbuje zrobić obrót, ale wygląda jakby nie miał siły się obrócić
  • REKLAMA
  • #4 19935355
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3683
    Wszystko wygląda na usterkę typowo elektroniczną modułu sterującego i raczej bez pomocy serwisanta niewiele zdziałasz.
  • #5 19935358
    MingLee
    Poziom 2  
    Dziękuję za pomoc. Zadzwonię do serwisu, niech przyjdą, zobaczę co powiedzą
REKLAMA