logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego RFID USB nie działa prawidłowo i jak to naprawić?

joker125 17 Mar 2022 22:25 1563 9
REKLAMA
  • #1 19936314
    joker125
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Siema
    Mam problem moze pomozecie rozwiazac .

Kupiłem taki programator Dlaczego RFID USB nie działa prawidłowo i jak to naprawić?

Pobrałem program od chinczyka ze strony
    super rfid copier 2021
    Dlaczego RFID USB nie działa prawidłowo i jak to naprawić?

Przykładając pestke rfid 125 ktora działa , wyskakuje jakiś krótki numer i to tyle nic nie mogę wiecej zrobic

Ale ogladając filmiki na Yt
    widze ze w polu Ice Card Mode : jest pewnie podłaczone urzadzenie z programem a u mnie to nie wyswietla
    Mysle ze brakuje steroników pod Win10

W menedzerze urzadzen win wyskakuje jako klawiatura HID
    Może ktoś cos podpowie
  • REKLAMA
  • #2 19936325
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1233
    joker125 napisał:

Kupiłem taki programator

To raczej wygląda na czytnik.
  • REKLAMA
  • #3 19936522
    joker125
    Poziom 9  
    sugerujesz ze czytnik nie działa ,
    Przykładam pestke wyskakuje krótki numer nie moge go skopiowac na inna pestke
    bo zaraz resetuje sie program
  • #4 19936562
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1233
    joker125 napisał:
    sugerujesz ze czytnik nie działa ,

Czytnik działa, bo otrzymujesz jakiś numer po odczycie pestki. Może to urządzenie nie ma w ogóle funkcji zapisu?
  • REKLAMA
  • #5 19946370
    WojtekRav
    Poziom 17  
    Ocena: 64
    joker125 napisał:

Jeśli widzisz go jako klawiatura HID to znaczy, że jest on w takim trybie, a więc w dowolnym polo gdzie masz kursor przy zbliżeniu pestki powinien wklejać ID pestki. Pytanie czy ma też drugi tryb do obsługi z aplikacją, a jeśli tak to jak go w te drugi tryb przełączyć. Czy ten czytnik ma jakiś przycisk na obudowie nawet taki na szpilkę?
  • REKLAMA
  • #6 19956247
    joker125
    Poziom 9  
    WojtekRav napisał:
    joker125 napisał:

Jeśli widzisz go jako klawiatura HID to znaczy, że jest on w takim trybie, a więc w dowolnym polo gdzie masz kursor przy zbliżeniu pestki powinien wklejać ID pestki. Pytanie czy ma też drugi tryb do obsługi z aplikacją, a jeśli tak to jak go w te drugi tryb przełączyć. Czy ten czytnik ma jakiś przycisk na obudowie nawet taki na szpilkę?

Wojtek nie ma ten czytnik zadnych przyciskow wydaje mi sie ze jest to opcja tylko do odczytu bo dałem za niego 25zl
  • #7 19958132
    WojtekRav
    Poziom 17  
    Ocena: 64
    joker125 napisał:

Wojtek nie ma ten czytnik zadnych przyciskow wydaje mi sie ze jest to opcja tylko do odczytu bo dałem za niego 25zl

No tak, to zdecydowanie jest to najprostszy czytnik w trybie wirtualnej klawiatury bez żadnych dodatkowych opcji.
  • #8 20208725
    zbigmen
    Poziom 13  
    Ocena: 47
    gkwiatkowski napisał:
    joker125 napisał:

Kupiłem taki programator

To raczej wygląda na czytnik.

Ja mam taki podobny czytnik NFC na USB i mam inną aplikację która sczytuje karty 125kHZ a inna aplikacja sczytuje Mifare 13MHz i one słuzą oddzielnie do tych kart.A pewny jesteś że twój czytnik czyta te dwie częstotliwości?
  • #9 20209086
    joker125
    Poziom 9  
    zbigmen napisał:
    Ja mam taki podobny czytnik NFC na USB i mam inną aplikację która sczytuje karty 125kHZ a inna aplikacja sczytuje Mifare 13MHz i one słuzą oddzielnie do tych kart

mozesz podlinkowac aplikacje z jakiej korzystrasz do czytnika , albo wrzucic na jakiś dysk google , spróbuje na swoim czytniku

Wsrodku w tym czytniku za dużo sie nie dzieje Dlaczego RFID USB nie działa prawidłowo i jak to naprawić?
  • #10 20209228
    lehastar
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Czytnik na zdjęciu współpracuje z kartami 125 kHz. Przeznaczony jest do odczytywania i przesyłania kodu karty w trybie klawiatury. Na przykład w notatniku.
    Nie będą mogli zrobić kopii karty.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z programatorem RFID USB, który po zbliżeniu karty RFID 125 generuje krótki numer, ale nie umożliwia jego skopiowania. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że urządzenie działa w trybie klawiatury HID, co oznacza, że odczytuje kody kart, ale nie ma funkcji zapisu. Wskazują również, że może to być najprostszy model czytnika, przeznaczony tylko do odczytu, bez dodatkowych opcji. Użytkownik zastanawia się nad brakiem sterowników dla systemu Windows 10 oraz nad tym, czy czytnik obsługuje różne częstotliwości kart.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA