logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Onkyo Integra A-8870 - brak dźwięku po przeczyszczeniu input selektor

giusepperizzos 22 Mar 2022 11:58 1170 2
REKLAMA
  • #1 19943120
    giusepperizzos
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich.Posiadam wzmacniacz onkyo integra a 8870.Przeleżał w garażu sporo czasu ale z tego co pamiętałem to przełącznik input selektor świrował dlatego postanowiłem odlutować i przeczyścić.Niestety wcześniej nie przyszło mi do głowy sprawdzić czy aktualnie działa pod kolumnami.Bo tym zabiegu zpsikania kontaktem pr w sprayu i przeczyszczeniu szczoteczka w środku wszystko przylutowałem jak było chociaż nie mam pewności czy gdzieś nie oderwałem jakiejś ścieżki.Po złożeniu i podłączeniu kolumn i źródła dźwięku niestety nic nie gra za to input selektor już nie przeskakuje.Jak odkręce volume na maxa to słychać strasznie cichutko że gra.Dlatego moje pytanie jest takie czy mogłem coś zepsuć przy odlutowywaniu tego selektora?Czy może być inny powód takiego zachowania.

Jeżeli to nie ten dział to proszę moderatora o przeniesienie w odpowiednie miejsce 😅

Pozdrawiam
    Onkyo Integra A-8870 - brak dźwięku po przeczyszczeniu input selektor
  • REKLAMA
  • #2 19943155
    tomtim123
    Poziom 37  
    Ocena: 769
    Jak grał przed twoją naprawą, a teraz jest cisza, to nie oczekuj, że podpowiemy gdzie coś tam namieszałeś.
    Musisz jeszcze raz przeanalizować dokładnie te czynności które wykonałeś i samemu poszukać usterki.
    Jest szansa, że uszkodziłeś którąś ze ścieżek. Jak sobie nie poradzisz, to wrzuć zdjęcie miejsc które poprawiałeś.
    Stawiam, że problem leży gdzieś w selektorze, jak go rozkręcałeś, to tu może cos sknociłeś.
    Jeszcze pytanie, czy nic nie grzebałeś w potencjometrze głośności ?
    Moja propozycja diagnozy jest taka, skoro gra cichutko po podgłoszeniu.
    Ustaw potencjometr głośności na około 30% i dotykaj punktów lutowniczych selektora wejść i nasłuchuj czy nie buczy w głośnikach, jak usłyszysz buczenie, to wina leży w selektorze wejść. Powodzenia :-)
REKLAMA