logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego Xiaomi POCO X3 Pro 8/256GB sam się wyłącza i włącza?

Pawcio15 29 Mar 2022 19:07 19251 9
REKLAMA
  • #1 19954092
    Pawcio15
    Poziom 4  
    Ocena: 29
    Witam
    Posiadam Xiaomi Poco X3 Pro 8/256gb.
    Zauważyłem dziś taki problem że raz mi się wyłączył, a obecnie się wyłącza i włącza, jest tak że zgasi się potem wyświetli się napis poco i znów gaśnie i tak uruchamia się i wyłącza.
    Aktualne oprogramowanie jest takie MIUI Global 12.5.5 Stabilna.
    Baterię sprawdzałem to telefon pokazuje że ma 32 Stopnie celciusza.
    Bo teraz uruchomiłem go jakoś ale nie wiadomo czy znów się to nie będzie działo
  • REKLAMA
  • #2 19954112
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1429
    Czy guziki pracują poprawnie, czuć wyraźny klik - może etui blokuje i powoduje włączanie - wyłączenie. Mój uchwyt w samochodzie usilnie ścisza telefon.
  • REKLAMA
  • #3 19954130
    Pawcio15
    Poziom 4  
    Właśnie odrazu zdjąłem etui i dalej to samo było dopiero przycisk od wyłączania przytrzymałem 15s i puściłem i jak narazie chodzi.
    Przyciski też dobrzę chodzą jest wyraźne kliknięcie słychać
  • REKLAMA
  • #4 20330080
    relux92
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Pawcio15 napisał:
    Witam
    Posiadam Xiaomi Poco X3 Pro 8/256gb.
    Zauważyłem dziś taki problem że raz mi się wyłączył, a obecnie się wyłącza i włącza, jest tak że zgasi się potem wyświetli się napis poco i znów gaśnie i tak uruchamia się i wyłącza.
    Aktualne oprogramowanie jest takie MIUI Global 12.5.5 Stabilna.
    Baterię sprawdzałem to telefon pokazuje że ma 32 Stopnie celciusza.
    Bo teraz uruchomiłem go jakoś ale nie wiadomo czy znów się to nie będzie działo

I jak?! Poradziłeś Sobie z tym problemem?
  • #5 20330090
    Pawcio15
    Poziom 4  
    No trzeba go wyłączyć przyciskami. Tzn przytrzymać przycisk od przyciszania - i przycisk zasilania i trzymać oba przyciski przez 15s i powinien się wyłączyć. Kilka razy wyłączałem i włączałem i zadziałało. Zadzwoniłem do serwisu Xiaomi to powiedzieli mi że jakaś aplikacja może być problemem i żebym przywrócił telefon do ustawień fabrycznych. Ale ja takiego czegoś nie robię bo mam 100GB aplikacji i instalować mi się nie chce znów aż tak długo. Gościu mówi żeby zrobić kopię zapasową tylko ja wiem że to i tak nic nie da bo ta aplikacja co może szkodzić zostanie zapisana, więc to bez sensu. Jak narazie od tamtego momentu mi telefon działa.
  • #6 20330373
    i_wiki
    Poziom 24  
    Ocena: 100
    ten model srednio ma skopane cos co druga aktualizacje :D mi 3 razy zdechlo mi turbo charge a potem wrocilo po updacie.
  • #7 20330387
    Pawcio15
    Poziom 4  
    zibiii napisał:
    ten model srednio ma skopane cos co druga aktualizacje :D mi 3 razy zdechlo mi turbo charge a potem wrocilo po updacie.
    Tez mam tak jak ty. Znika co jakiś czas ale nic nie robię i samo powraca
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 20331832
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Możesz zrobić mu te ustawienia fabryczne ale co jeśli zdechnie podczas? Ja bym oddał na reklamację. Chyba jeszcze posiadasz. To nie taki stary tel. Kopie danych zrobisz. Nie ma z tym problemu. A i jeszcze napisałeś że masz dużo aplikacji. Może być tak że telefon nie domaga. Brakuje pamięci po uruchomieniu wszystkiego. Przez co się resetuje chwilowo. Tzn. włącza i wyłącza.
  • #9 20331856
    Pawcio15
    Poziom 4  
    Zawsze patrzę i tak że 4/8gb czyli że z połowy korzystam tylko
  • #10 20331869
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Wgraj mu soft od nowa. Dedykowanym programem. Jak wrazie zdechnie to nie utracisz reklamacji.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Xiaomi POCO X3 Pro 8/256GB, który samoczynnie się wyłącza i włącza, wyświetlając logo POCO. Po zdjęciu etui i przytrzymaniu przycisku zasilania przez 15 sekund, telefon działał przez jakiś czas, ale problem powrócił. Użytkownik skontaktował się z serwisem Xiaomi, który zasugerował, że problem może być spowodowany aplikacją i zalecił przywrócenie ustawień fabrycznych. Użytkownik obawia się jednak utraty danych i długiego procesu reinstalacji aplikacji. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z braku pamięci lub błędów w oprogramowaniu, a także proponują wgranie nowego oprogramowania lub oddanie telefonu na reklamację.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA