Cześć wszystkim!
Jakiś czas temu kupowałem nowy komputer (wszystko nowe).
Specyfikacja:
GPU: Nvidia GeForce RTX 3060Ti 8 GB
CPU: Ryzen 5 3600 (chłodzenie stockowe)
Płyta główna: MSI B450-A PRO MAX
RAM: HyperX FURY RGB 16 GB 3200MHz
SSD: XPG Gammix S11 PRO M.2
SSD 2: ADATA SU800
Zasilacz: Silentium PC Supremo FM2 GOLD 650W
CASE: Silentium PC SG1 TG
Monitor: BenQ Zowie XL2540-K (240 hz 1 ms) podłączony DisplayPortem
Po pewnym czasie, 2 może 3 miesiące podczas gry wyłączył mi się monitor a komputer dalej działał, ponieważ rozmawiałem z kolegą na Teamspeaku i on słyszał mnie a ja go. Po krótkim czasie komputer się resetował. Działo się tak tylko podczas grania, podczas korzystania z internetu wszystko działa poprawnie. Wtedy wyjąłem kartę graficzną ze slotu, przedmuchałem i kartę i slot i problem ustał na około tydzień/dwa dziś znowu zadziało się to samo. Raz po kilku godzinach grania później po około 20/30 minutach od ponownego uruchomienia. Kiedy problem wystąpił pierwszy raz myślałem, że to grafika się przegrzewa, jednak zmieniłem w MSI Afterburner wartości pomagające prędkości wentylatorów i bez obciążenia karta ma 30 stopni.
Mam nadzieję, że odnajdą się tutaj dobre dusze, które pomogą rozwiązać problem
!
Pozdrawiam was!
Jakiś czas temu kupowałem nowy komputer (wszystko nowe).
Specyfikacja:
GPU: Nvidia GeForce RTX 3060Ti 8 GB
CPU: Ryzen 5 3600 (chłodzenie stockowe)
Płyta główna: MSI B450-A PRO MAX
RAM: HyperX FURY RGB 16 GB 3200MHz
SSD: XPG Gammix S11 PRO M.2
SSD 2: ADATA SU800
Zasilacz: Silentium PC Supremo FM2 GOLD 650W
CASE: Silentium PC SG1 TG
Monitor: BenQ Zowie XL2540-K (240 hz 1 ms) podłączony DisplayPortem
Po pewnym czasie, 2 może 3 miesiące podczas gry wyłączył mi się monitor a komputer dalej działał, ponieważ rozmawiałem z kolegą na Teamspeaku i on słyszał mnie a ja go. Po krótkim czasie komputer się resetował. Działo się tak tylko podczas grania, podczas korzystania z internetu wszystko działa poprawnie. Wtedy wyjąłem kartę graficzną ze slotu, przedmuchałem i kartę i slot i problem ustał na około tydzień/dwa dziś znowu zadziało się to samo. Raz po kilku godzinach grania później po około 20/30 minutach od ponownego uruchomienia. Kiedy problem wystąpił pierwszy raz myślałem, że to grafika się przegrzewa, jednak zmieniłem w MSI Afterburner wartości pomagające prędkości wentylatorów i bez obciążenia karta ma 30 stopni.
Mam nadzieję, że odnajdą się tutaj dobre dusze, które pomogą rozwiązać problem
Pozdrawiam was!