logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką kosiarkę kupić: PRO MP51 SLE, STIGA Combi 48 SEQ, Oleo-Mac G48 TKE Comfort?

kamiks 03 Kwi 2022 23:14 1167 3
REKLAMA
  • #1 19962818
    kamiks
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Hej. Mam zamiar kupić kosiarkę spalinową.
    Chciałbym abyście pomogli w wyborze.
    Interesuje mnie aby kosiarka miała mycie obudowy , rozrusznik elektryczny i ręczny napęd na koła, no i dobry silnik.
    Przedstawiam co ja znalazłem

FAWORYT PRO MP51 SLE

STIGA Combi 48 SEQ 3,53 kM

Oleo-Mac G48 TKE Comfort

Co sądzicie?
  • REKLAMA
  • #2 19971347
    K.elektronik
    Poziom 4  
    Ocena: 24
    Ja od 10 lat mam kosiarkę z silnikiem Bricks and straton i bardzo sobie go chwalę. silnik jest silny bo nie zacina sie na wysokiej trawie do tego przez te 10 lat nic nie było robione przy silniku tylko dolewany olej więc ja bym stawiał na kosiarki z silnikiem bricksa. co do mycia obudowy i rozrusznika elektrycznego to nie wiem czy takowe posiadają, lecz wiem na pewno że rozrusznik elektryczny nie jest rzeczą potrzebną bo jak się zepsuję to jest tylko więcej roboty a nie trzeba się bardzo wysilać aby odpalić kosiarkę ze zwykłego cięgła.
  • REKLAMA
  • #3 19971378
    anchilos
    Poziom 39  
    Ocena: 969
    Bierz -kupuj z silnikiem B&S , żadne chińskie OHV.

Czy rozruch elektryczny naprawdę jest Ci potrzebny?

Aku. zwiększa wagę kosiarki.

Pozdrawiam.
  • #4 19971765
    kamiks
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Elektryczny rozruch dobry byłby ponieważ będzie jej używać osoba z problemami z kręgosłupem.
    Wiem wiem Briggs super sprawa też posiadam nadal silnik 20 letni ale już padł niestety. Tylko taka różnica że podobno nowe Briggs nie są na tyle wytrzymałe. Podobno warto dopiero brać pod uwagę silniki od numeru 800 bo reszta że mało trwała , natomiast te 800 są już cenowo wyższe.
    Zainteresował mnie ten faworyt ponieważ ma ręczny i elektryczny rozrusznik. Także słyszałem i czytałem że silnik loncin jest pakowany w kosiarkach alko , oleomac , Stiga tylko pod inną nazwą
REKLAMA