logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak prawidłowo wygrzać płytę główną? Techniki i wskazówki krok po kroku

konai 08 Lis 2005 13:12 984 2
REKLAMA
  • #1 1964902
    konai
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    witam wszystkich chcących mi pomóc:)

na czym polega wygrzanie płyty?? temat już pewnie był ale nie mogę doszukać się jednoznacznej odpowiedzi...

czy przed wygrzaniem musimy czymś ją wysmarować jak się do tego zabrać i co dokładne potrzeba i jak grzać aby nic nie uszkodzić ??

za wszelkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczny

pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • #2 1965024
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Kolego nie wiem czy o jest żart z twojej strony że pytasz o takie coś???

Zatem nada sie piekarnik, ewentualnie mikrofalówka. Poźniej troche tłuszczu. W zalęzności czy wolisz masło ewentualnie zależne od twojego poziomu holesterolu w organiźmie można użyc oleju.

Troche poważniej jest to wygrzanie elementów elektronicznych w temperaturze około 300 *C. Jest to temp w której cyna zaczyna sie przekształcać w ze stałego ciała w ciało płynne.
    Potrzebny jest do tego HOT AIR w skrócie HA, ewentualnie jakiś mały palniczek na gaz.

Cytat:
    czy przed wygrzaniem musimy czymś ją wysmarować jak się do tego zabrać i co dokładne potrzeba i jak grzać aby nic nie uszkodzić ??

Podlewa się topnikiem, grzejemy ten element ktory uważamy za stosowny przy jakiejś usterce i temp w granicach 280-340 *C.

Myśle to tyle. Reszta ---> https://www.elektroda.pl/rtvforum/search.php <---
REKLAMA