logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Melitta Barista F86/0-100 - fizycznie mniej mleka niż w ustawieniach

dontmów 16 Kwi 2022 14:30 1374 2
REKLAMA
  • #1 19985330
    dontmów
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    Dzień dobry wszystkim, którzy zechcą poświęcić mi swój czas i służyć wiedzą. Tytułowy ekspres kupiłem dwa dni temu. Niestety nie spieniał mleka idealnie (bardzo delikatnie pluł). Pewnie nie zwróciłbym na to uwagi, bo nie miałem tak jak ludzie na filmikach na YT, ale zwróciłem uwagę na to, bo poprzedni ekspres robił piankę w stabilniejszy sposób. Swoją drogą, to porażka żeby nowy ekspres ze sklepu tak miał. Dobrze, że znam ten ekspres już, więc ta drobnostka nie zamazuje mi innych niepodważalnych moim zdaniem zalet jakie sprawiają, że w mojej opinii, to najlepszy ekspres na rynku. W sieci krąży patent z powiększeniem do 3 mm średnicy końcówek przy wężyku. Patent zadziałał. Nie podpluwa. Jednak mój dotychczasowy ekspres też ten sam model tylko kupiony kilka lat temu zapełniał mi szklankę na 220 ml przy ustawieniach 220 ml, a ten zapełnia mi na 175 ml przy ustawieniach 220 ml. Nie podpluwa mlekiem już po rozwierceniu, ale 220 ml maksymalne jakie są w ustawieniach nie wystarczają żeby ogarnąć dużą latte machiato...
    Zauważyłem, że poprzedni ekspres podczas spieniania sterował pompą wolniej. Tutaj w nowym częstotliwość z jaką pracuje pompa jest większa. Inne oprogramowanie ma wgrany ten nowy ekspres.

Czy ktoś wie jak temu zapobiec?

Jakieś menu serwisowe gdzie można by zmienić częstotliwość pracy pompy, to pewnie rzecz nieosiągalna dla zwykłego śmiertelnika. No chyba, że jest opcja połączenia się jakimś interfacem, bo złącze jest. Ale nawet jak nie kabelek, to może szłoby choć zwiększyć maksymalną ilość mleka z 220 ml na np 320 ml. Nie będzie to odpowiadało rzeczywistości, ale przynajmniej bym mógł robić dużą mleczną kawę Żonie za jednym naciśnięciem jak w poprzedniku.

Bardzo liczę na Waszą pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 19996261
    dontmów
    Poziom 18  
    Nikt nie nie odzywa. Zamykam, bo szkoda czasu. Jak sobie sam nie poradzisz, to ci nikt nie pomoże.
  • #3 19996264
    dontmów
    Poziom 18  
    Nikt nie nie odzywa. Zamykam, bo szkoda czasu. Jak sobie sam nie poradzisz, to ci nikt nie pomoże.

Dodano po 51 [sekundy]:

Temat zamykam. Proszę go usunąć.
REKLAMA