Witam! Jestem w sieci wlan. Można jakoś zmienić sobie ip?? Potrzebuje sie dostać na forum na którym bana dostałem (niesłusznie zresztą). A może są inne sposoby??
1. czy korzystasz z proxy lokalnego dostawcy ?
2. czy jest transparentne
3. czy próbowałeś darmowego proxy ?
4. jak identyfikują twoje IP strony IP check po użyciu darmowego propxy (np.tpsa)
wybieram sobie jakieś darmowe proxy, na wszystkich stronach podaje mi właśnie adres ip tego serwera, porxy nie wykrywa a mimo to forum dalej zablokowane
✨ W sieci WLAN często adres IP jest przypisany do całej sieci i nie można go łatwo zmienić, co utrudnia obejście blokady na forum. Proponowano użycie anonimowych serwerów proxy oraz programów do ukrywania IP, takich jak Steganos Anonim Internet i HIDEip, jednak ich skuteczność bywa ograniczona. Wybór darmowych proxy często nie pomaga, gdyż forum może wykrywać i blokować takie połączenia. Ostatecznie skutecznym rozwiązaniem okazało się wyczyszczenie plików cookies w przeglądarce, co pozwoliło na dostęp do forum mimo wcześniejszego bana. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.