logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Optymalne parametry: brightness i contrast? LGF700B

cyment 08 Lis 2005 23:10 1872 3
REKLAMA
  • #1 1966506
    cyment
    Poziom 11  
    Mam problem gdyz nie potrafie sam ustwic tych parametrow w taki sposob, aby nie meczyly mi sie oczy, juz po kilku godzinach tak mnie bola, ze nie moge pracowac. Jelis ktos podrzucil mi jaks pomysl jak to dobrze ustawic, albo swoje parametry bylbym bardzo wdzieczny
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1967053
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Witam. Bardzo ogólnie można powiedzieć tak: parametrem Brightness ustawiasz czerń natomiast Contrastem poziom bieli (mam ten monitor i nastawy następujące: Brightness>35, Contarst>55). Nie odczuwan jednak nadmiernego zmęczenia oczu. Problem zmęczenia oczu nie leży jednak w tych parametrach. Decydującą rolę odgrywa częstotliwość odświeżania. Przy zalecanej przez LG dla tego monitora rozdzielczości 1024/768 wynosi ona 85Hz. Jeśli chcesz, możesz zmniejszyć rozdzielczość do 800/600 i wtedy maksymalna częstotliwość odświeżania dla tego monitora wynosi 100Hz.
  • REKLAMA
  • #3 1968931
    cyment
    Poziom 11  
    Ale gdy ustwailem te parametry obraz jest strasznie "jasny", bo gdy otworze jakas tapete z kolorami czarnymi to one nie sa ciemne, tylko taki dziwny efek to to daje "biala czern":)
    Gdzies znalazlem ustawienia contrast:90 i brightness: 14 i calkiem dobrze to wyglada, ale to pali moje oczy po kilku godzinach:(.
    Odswiezanie mam 85 Hz.
    Moze problem lezy w moich oczach, a nie monitorze. Juz sam nie wiem.
    W taki razie powinienem wejsc na jakies forum lekarskie:).
    Dzieki za pomoc
  • Pomocny post
    #4 1969695
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Witam. Ja bym jednak zmniejszył kontrast (90 to trochę dużo) do ok.60-75. Czerń się nie zmieni.
REKLAMA