Witaj.
Odnośnie telewizorów to ostatnimi czasy dosięgło mnie jakieś fatum.
2 tygodnie temu kupilem w Media Markt Samsunga, cieszyłem się nim 1 dzień okazało się ze jest uszkodzony ( chyba cewka – piszczał)
Oddałem go do sklepu celem wymiany na nowy, a tu niespodzianka telewizorów brak.
I tyle nacieszyłem się telewizorem, oczywiście oddali mi kasę, ale ja chciałem telewizor ( TV Philips PW8719 Chassis A02E AA ).
Jakoś przeżyłem tą porażkę i poszukiwałem następnego w przystępnej cenie, do wczoraj.
Znalazłem, zakupiłem, przywiozłem do domu i postanowiłem go dokładnie sprawdzić, nauczony wcześniejszymi doświadczeniami.
Uruchomiłem go w trybie serwisowym ( zaznaczam nic nie zmieniałem)
Nie miałem zamiaru nic zmieniać, chciałem tylko sprawdzic czy nie ma jakiś błędów
I ile czasu pracował, ( bo to różnie jest z tymi telewizorami w marketach mówią ze TV nowy a on tam się grzał dziesiątki godzin).
I co ?
Telewizor podaje kod błędu 13 - w manualu znaczy to "NVM I2C communication failure".
Nie mam pojęcia, co to oznacza.
Chodzi mi żebyś mi wyjaśnił czy jest to jakiś błąd krytyczny, czy może tylko chwilowy,
Bo powiem szczerze jak na razie nie zauważyłem żeby z telewizorem działał jakos nie tak.
Zaoszczędziłoby mi to nie potrzebną drogie do sklepu w celu wymiany ( a mam na to 7 dni ), a z natury to duperelami się nie przejmuje.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam.
Paweł