logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Excel - zapytanie - VBA? Projektowanie systemu ewidencji

jobajo121 18 Maj 2022 12:51 273 4
REKLAMA
  • #1 20024064
    jobajo121
    Poziom 2  
    Witam,

Jestem użytkownikiem Excela i nie jest to dla mnie nowy program. Dostałem jednak zadnie, bo firma chce przyoszczędzić, by zrobić system do ewidencji opakowań. Mogą one być w jednym z 3 miejsc lub na Magazynie głównym. Do Magazynu są dostarczane przez firmę zewnętrzną; z Magazynu mogą jechać ( w tą i z powrotem ) na 3 miejsca; z Magazynu mogą równiez wyjeżdżać do odbiorców i już nie wracają. Chciałbym poporosić o wskazówki przy tworzeniu takiego systemu w EXCEL. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak się do tego zabrać? Nie chce żeby ktoś dawał mi gotowiec, bo nie o to chodzi, ale może ktoś może podpowiedzieć ?
  • REKLAMA
  • #2 20024182
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1624
    Jak chcesz wprowadzać dane? Czytniki kodów paskowych?
  • REKLAMA
  • #3 20024263
    PRL
    Poziom 41  
    Ocena: 917
    Cytat:
    bo firma chce przyoszczędzić

Może niech skorzysta z dotacji/tarcz antyinflacyjnych itp.
    Można też zamiast kupować licencje na Excela użyć Access Runtime i mieć jeszcze taniej...
    Ale jakby nie patrzył, to któś za napisanie kodu będzie chciał zarobić na kieliszek chleba, prawda?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 20025485
    jobajo121
    Poziom 2  
    kindlar napisał:
    Jak chcesz wprowadzać dane? Czytniki kodów paskowych?

to jest taka firma, ze wszystko ręcznie z WZ i PZ

Dodano po 36 [sekundy]:

PRL napisał:
    Cytat:
    bo firma chce przyoszczędzić

Może niech skorzysta z dotacji/tarcz antyinflacyjnych itp.
    Można też zamiast kupować licencje na Excela użyć Access Runtime i mieć jeszcze taniej...
    Ale jakby nie patrzył, to któś za napisanie kodu będzie chciał zarobić na kieliszek chleba, prawda?

No i tu się zaczyna oszczędzanie - tym kimś kto ma napisać jestem ja
  • #5 20025495
    PRL
    Poziom 41  
    Ocena: 917
    Cytat:
    tym kimś kto ma napisać jestem ja

W tydzień, za najniższą krajową, rozumiem. A do tego pomysł ten wymyśliła kobieta.:)

Dobra. Nieważne. Odpuść sobie Excela. Użyj Akcesa - będzie wielostanowiskowy i tańszy w licencjonowaniu. O tym, to już sobie poczytaj w sieci.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA