logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napęd Phobos A25, centralka Thalia: brak zatrzymania bramy dwuskrzydłowej po stłuczce rowerem.

Stefanek1 02 Cze 2022 22:36 639 0
REKLAMA
  • #1 20045726
    Stefanek1
    Poziom 26  
    Ocena: 237
    Brama dwuskrzydłowa, napęd Phobos A25, centralka Thalia. Napęd zamontowany około 6 miesięcy i działał prawidłowo, ale od jakiegoś czasu, może było wtedy lekkie stuknięcie rowerem w bramę podczas otwierania, brama się zatrzymała, nie mam teraz opcji zatrzymania ruchu bramy. Resetowanie i ustawienia fabryczne nie wiele pomaga, po takiej operacji, mam na pilocie po drugim przyciśnięciu stop, ale jakieś godzinę, a teraz to tylko po ok. 10 min, centralka to 'zapomina' i już nie ma opcji zatrzymania. Nie przyjmuje poleceń, jedzie do końca krańcówek i dopiero po zatrzymaniu przyjmuje następne polecenie otwierania - zamykania.
    Praca krokowa jest - 0, 4-ro krokowa, blokowanie impulsów podczas otwierania i zamykania - 0 / wyłączone/ . Czego się jeszcze uczepić, co sprawdzić, czy ustawić? Nie mogę sobie z tym poradzić.
    Proszę serdecznie o pomoc.
  • REKLAMA
REKLAMA