Witam. Pojawił się problem z jednym skrzydłem bramy (centralka BFT Thalia Light BTL2, siłowniki PHOBOS BT A25), skrzydło jakby nie dostawało sygnału od kontraktona i przy zamykaniu siłownik pcha po dojeździe do oporu i skrzydła wracają trochę, pozostając w lekko otwartej pozycji. Sprawa wydaje się oczywista, wymienić kontrakton i po problemie, jednak postanowiłem go sprawdzić i przełożyłem go gdzieś w połowie siłownika i wtedy wszystko działa ok, w trakcie zamykania i zbliżenia się do kontraktona brama powoli zwalnia i się zatrzymuje. Po ponownym zamontowaniu kontraktona na koniec siłownika brama znowu go nie widzi.
Myślałem, że przewód jest gdzieś pęknięty pod izolacją, ale robiłem kilka prób i wyciągnąłem nadmiar kabla, aby był luz i dzieje się to samo.
Nic nie zmieniałem w centralce, nie robiłem żadnych ustawień fabrycznych itd. Na wyświetlaczu podczas zamknięcia bramy pojawia się tylko komunikat error 33, który oznacza napotkany opór, czyli moment, w którym brama powinna się zatrzymać po napotkaniu oporu zamontowanego na kostce.
AI: Czy kontrakton, którego używasz, jest oryginalny i czy był wcześniej wymieniany na nowy?
Oryginalny, nie był wymieniany.
AI: Czy magnes (jeśli jest stosowany w tym modelu) na skrzydle bramy jest poprawnie zamontowany i nie został przesunięty lub uszkodzony?
Wygląda dobrze.
Myślałem, że przewód jest gdzieś pęknięty pod izolacją, ale robiłem kilka prób i wyciągnąłem nadmiar kabla, aby był luz i dzieje się to samo.
Nic nie zmieniałem w centralce, nie robiłem żadnych ustawień fabrycznych itd. Na wyświetlaczu podczas zamknięcia bramy pojawia się tylko komunikat error 33, który oznacza napotkany opór, czyli moment, w którym brama powinna się zatrzymać po napotkaniu oporu zamontowanego na kostce.
AI: Czy kontrakton, którego używasz, jest oryginalny i czy był wcześniej wymieniany na nowy?
Oryginalny, nie był wymieniany.
AI: Czy magnes (jeśli jest stosowany w tym modelu) na skrzydle bramy jest poprawnie zamontowany i nie został przesunięty lub uszkodzony?
Wygląda dobrze.