cześćwszystkim, moja sytuacja jest taka: musze jaknajszybciej kupic głośniki do poldka, bo za niecały tydzień wyjeżdzam,a w dzwi z przodu wchodzą tylko 100mm. Mam radyjko kenwooda 4x50 i spaliłem te co były od nowości... proszę serdecznie o porade!!!
1.ten tamtu był już z 56 razy
2.jak już ktoś wspomniał - jeżeli nie wygłuszysz drzwi i nie powiększysz otwórów, to 10cm nigdy dobrze nia zagra
oczywiście każdy ma inne potrzeby
dobra:)
dzięki za wszelkie odpowiedzi- kupiłem boschmana G-4532S jak będzie grały wkrótce opisze.
pozdrawiam...
Lepiej już było kupić kenwoody (tylko takie z 4 łapkami) bo te dwudrozne które kupiłeś padna ci szybciej niż fabryczne tonsile (bardzo szybko obrywają się druty od wysokich).
Przy mocnym radiu lepiej dac 130mm Wchodzą pod oryginalny plastik na kawałku cienkiej płyty lub lepiej 165mm na panelu z MDFu, koszt niewiele wyższy a jakośc basu bez porównania.
Jak zrobic panele 165mm opis z fotkami http://www.powe.pl/polonez.html
✨ Poszukując głośników 100mm do Poloneza z radiem Kenwood 4x50, użytkownik otrzymał różne sugestie. Podkreślono, że głośniki 10cm mają ograniczenia brzmieniowe, zwłaszcza bez wygłuszenia drzwi i powiększenia otworów montażowych. Polecano modele z serii Buszmen niebieskiej serii, które były pozytywnie oceniane na innych forach. Zaproponowano także głośniki Magnat Car Fit 102 jako alternatywę. Użytkownik ostatecznie zakupił model Boschman G-4532S. Zwrócono uwagę, że lepszym rozwiązaniem są głośniki Kenwood z mocowaniem na 4 łapki lub większe głośniki 130mm lub 165mm, które można zamontować pod oryginalnym plastikiem lub na panelu MDF, co znacznie poprawia jakość basu i trwałość. Podano link do instrukcji wykonania paneli 165mm dla Poloneza. Wygenerowane przez model językowy.