logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] iPhone XS - Utknięcie na logo Apple po aktualizacji do iOS 16 przez 3uTools

makszie23 11 Cze 2022 11:45 666 9
REKLAMA
  • #1 20056555
    makszie23
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam
    Dzisiaj postanowiłem wgrać IOS 16 przez program 3uTools i teraz utknął na logo apple i nic nie mogę zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 20056580
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    Czołem, cześć.

Musisz przeczekać. Zdarzają się od niedawna przypadki wyjątkowo długiej kompilacji środowiska, 16 to ciągle beta, z "beta problemami" :)
    Dodatkowo powinieneś upewnić się, że dysponujesz wymaganą, wolną powierzchnią - z uwagi na usługi iCloud+ instalator nie informuje o takiej możliwości. Jeśli problem polega właśnie na tym, sprawdź kopię bezpieczeństwa w iCloud lub obecność plików wrażliwych (jak zdjęcia itp) w chmurze (przez dowolne, inne urządzenie). Jedynym, możliwym scenariuszem może okazać się formatowanie pamięci.

Chyba tyle można powiedzieć na podstawie przekazanych od Ciebie informacji. Inne możliwości - istnieją ale polegają na innych, bardziej sprzętowych problemach.
  • #3 20056585
    makszie23
    Poziom 3  
    Możliwe że to długo trwa a ja wtedy nie wiedzialem i wgrałem z powrotem ios 15.5 czy coś przez to uszkodziłem?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20056598
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    jedyne, co mogło ucierpieć to twoja kopia danych. Kompatybilność jest utrzymywana w górę, nigdy w dół. Jeśli twoje dane zostały (w procesie) skompilowane z nową powłoką, na powrót w wersji 15 mogą zwyczajnie nie działać. Telefon będzie się zawieszał przy każdym cyklu, więc co 15s będzie kilkusekundowy zwis. Jeśli dane nie są istotne, nic złego się nie stanie.
  • REKLAMA
  • #5 20056601
    makszie23
    Poziom 3  
    Uff nic ważnego na telefonie nie bylo a i tak chcialem go zresetowac. To teraz wystarczy po prostu czekać?
  • Pomocny post
    #6 20056605
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Trudno powiedzieć. Czas kompilacji środowiska zależy od charakterystyki sprzętowej. Jeśli wewnątrz masz problem elektroniczny, nieistotny dla wersji stabilnej, w wer.beta system będzie czekał na spełnienie warunku, który nie nastąpi. W takim przypadku pętla nigdy się nie zamknie i cały proces nie zakończy się wcale. Jeśli w ciągu godziny nic się nie zmieni, zresetuj telefon, najlepiej do DFU i załaduj nową, stabilną wersję (15.6 chyba na dzisiaj)
  • #7 20056607
    makszie23
    Poziom 3  
    Jeszcze teraz zobaczylem ze sie sam zrestartowal ale nic sie nie zmienilo

Dodano po 1 [minuty]:

bert_studionapraw napisał:
    Jeśli w ciągu godziny nic się nie zmieni, zresetuj telefon, najlepiej do DFU i załaduj nową, stabilną wersję (15.6 chyba na dzisiaj)
    Dobrze tak zrobie
  • Pomocny post
    #8 20056609
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    to może być standardowy proces. Poczekaj. Takich restartów wersja 15 miała kilka przed uruchomieniem.
  • REKLAMA
  • #9 20056693
    makszie23
    Poziom 3  
    Działa dzięki bardzo
  • #10 20056695
    makszie23
    Poziom 3  
    Działa dzięki bardzo

Dodano po 1 [minuty]:

W DFU mode wgrałem ios 15.5 przez itunes i dziala wszystki

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z iPhone XS, który utknął na logo Apple po aktualizacji do iOS 16 za pomocą programu 3uTools. W odpowiedziach zasugerowano, że może to być spowodowane długim czasem kompilacji systemu, który jest w wersji beta, oraz brakiem wystarczającej przestrzeni na urządzeniu. Użytkownik zainstalował iOS 15.5, co mogło wpłynąć na kompatybilność danych. Po kilku restartach i zaleceniu przejścia do trybu DFU, udało mu się przywrócić telefon do działania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA