logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor 32 dla seniora z tunerem DVB-T2, bez Smart, na jednej nodze, do 1200 zł

makaronmc 12 Cze 2022 19:03 606 4
REKLAMA
  • #1 20058215
    makaronmc
    Poziom 30  
    Ocena: 240
    Dzień dobry.

W związku z wprowadzeniem nowego standardu telewizji cyfrowej, poszukuję nowego telewizora dla seniora z zbudowanym tunerem DVB-T2.

Wymagania:
    - Przekątna 32"
    - Wbudowany tuner DVB-T2.
    - Najlepiej jakby telewizor nie miał Smarta.
    - Najlepiej jakby telewizor był na tzw. "jednej nodze"
    - Cena do 1200 zł.

Pozdrawiam. :)
  • REKLAMA
  • #2 20058674
    Michał_74
    Poziom 34  
    Ocena: 625
    Witam.
    Rodzinie kupiłem właśnie coś takiego, tylko ta noga, to jednak ramka. Blaupunkt. W Mediaexpert z dotacją na 250 zł z pisemka z poczty załatwione. Wyszło na czysto 500 zł I jako osoby starsze chwalą sobie. Tylko, że zakup był gdzieś w połowie maja, a ceny teraz szaleją.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 20058690
    wojtek1234321
    Poziom 36  
    Ocena: 1132
    makaronmc napisał:
    poszukuję nowego telewizora dla seniora z zbudowanym tunerem DVB-T2.
    Tak się zastanawiam, ale logicznie myśląc, to chyba teraz przy sprzedaży nowych sprzętów, to chyba powinien być już standard taki "wbudowany" tuner. Telewizory bez takich tunerów to chyba powinny być sprzedawane tylko "na wyprzedażach", bo po co komu taki bez tunera...
  • REKLAMA
  • #4 20060215
    Michał_74
    Poziom 34  
    Ocena: 625
    Witam.
    wojtek1234321 napisał:
    Tak się zastanawiam, ale logicznie myśląc, to chyba teraz przy sprzedaży nowych sprzętów, to chyba powinien być już standard taki "wbudowany"

Zdziwił byś się kolego. Mają sporo "starych" TV. Przerabiane na własnej skórze. Jako że ten telewizor kupowałem i wywoziłem wysoko w góry dla Cioci i Wujka. Byłem w sklepie sprawdzić co mają a w międzyczasie Ciocia była z tymi papierami z poczty w innym sklepie - nie ważne.
    Gostek Zaproponował mi jeden 24" i jeden 32". Na zapytanie czy ma HEVC - TAK ma. No za 20 minut zakup i wyjaśnienie, że to na dotacje z pismem z poczty. Całkiem inna gadka. Okazało się, że i ten 24 i ten 32 co wcześniej miał wszystko nagle nie ma HEVC. Nie mogli tego zataić w tym momencie bo zakup idzie z wnioskiem do systemu.
    Inna sprawa z zeszłego tygodnia. Ta sam sieć sklepów i sprzedają dekodery "stare". O dziwo, tłumaczą, że źle skonfigurowane - odbiór tylko pakietu TVP. Po wyjaśnieniu że TVP nadaje jeszcze w moim regionie właśnie pakiet TVP po "staremu" do 23 czerwca ponoć. Sprzedawca wymienił dekoder na inny i nawet oddał 20 zł i dał nowy paragon. Niestety wkręcają ludzi starszych i nie obytych z nowościami. Tak samo jak każą kupić nowy TV i do tego nowy dekoder też takie sytuacje znam z okolicy znajomych. I to dalej ta sama sieć sklepów.

Pozdrawiam i nie dajmy się naciągnąć. Niestety, na sporo uprzejmych sprzedawców i uczciwych zawsze trafią się jakieś kanalie, co reszcie psują reputację.
  • #5 20060598
    Zeusek_dom
    Poziom 17  
    Ocena: 62
    Dlatego telewizor najlepiej kupować z tego lub zeszłego roku (produkcja) ale niestety trzeba się na tym trochę znać a Seniorzy to łatwy klient.
    Zobacz na ten LG 32LQ63006LA, niestety większość ma nóżki po bokach, ja dokupiłem nogę na VESA ale to dodatkowy koszt.
REKLAMA