Witam.
wojtek1234321 napisał: Tak się zastanawiam, ale logicznie myśląc, to chyba teraz przy sprzedaży nowych sprzętów, to chyba powinien być już standard taki "wbudowany"
Zdziwił byś się kolego. Mają sporo "starych" TV. Przerabiane na własnej skórze. Jako że ten telewizor kupowałem i wywoziłem wysoko w góry dla Cioci i Wujka. Byłem w sklepie sprawdzić co mają a w międzyczasie Ciocia była z tymi papierami z poczty w innym sklepie - nie ważne.
Gostek Zaproponował mi jeden 24" i jeden 32". Na zapytanie czy ma HEVC - TAK ma. No za 20 minut zakup i wyjaśnienie, że to na dotacje z pismem z poczty. Całkiem inna gadka. Okazało się, że i ten 24 i ten 32 co wcześniej miał wszystko nagle nie ma HEVC. Nie mogli tego zataić w tym momencie bo zakup idzie z wnioskiem do systemu.
Inna sprawa z zeszłego tygodnia. Ta sam sieć sklepów i sprzedają dekodery "stare". O dziwo, tłumaczą, że źle skonfigurowane - odbiór tylko pakietu TVP. Po wyjaśnieniu że TVP nadaje jeszcze w moim regionie właśnie pakiet TVP po "staremu" do 23 czerwca ponoć. Sprzedawca wymienił dekoder na inny i nawet oddał 20 zł i dał nowy paragon. Niestety wkręcają ludzi starszych i nie obytych z nowościami. Tak samo jak każą kupić nowy TV i do tego nowy dekoder też takie sytuacje znam z okolicy znajomych. I to dalej ta sama sieć sklepów.
Pozdrawiam i nie dajmy się naciągnąć. Niestety, na sporo uprzejmych sprzedawców i uczciwych zawsze trafią się jakieś kanalie, co reszcie psują reputację.