logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Colorovo Supreme City Tab, zmiana Windows na Androida

mgim 12 Cze 2022 22:32 882 7
REKLAMA
  • #1 20058658
    mgim
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 640
    Będzie długo:.
    Mam tablet j.w. i ATOM Z3735E 1 GB RAM i wbudowane 16 GB W'7 (był). Wystarczało wszystko do momentu - jak zostawiłem go "samopas" na kilka dni włączonego. Zaczął aktualizować się do W'10. Owszem - to było ponad 2 lata temu. Teraz: za mało - by dociągnął się W'10, a na reset całości nie zgrałem pliku - gdzie zaszyty jest S/N W'7. Planuję "zaorać całość" do żółtej ziemi i "postawić na tym Androida. Jak w WIN jestem biegły w mowie i piśmie - tak ANDROID jest mi niemal obcy. Od razu spieszę donieść (uprzedzając ew. pytanie) - smartfona mam też na WIN (NOKIA LUMIA 950 XL). Czy jest szansa sprowadzić go do użytku ?. Jedna z zalet "tego tableta" - ma modem LTE i gniazdo na SIM.
    I jeżeli tak, to którą wersję, odpłatność za licencję - jak się ma do tego - wszak to instalacja na "obcym ciele".
  • REKLAMA
  • #2 20058804
    Tomi51
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Nie jestem pewien ale na systemie WIN chyba androida nie da rady poszukaj w linuxie moze tam cos maja powodzenia
  • REKLAMA
  • #4 20061254
    Tomi51
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Aby zainstalowac androida trzeba znalezc odpowiednia wersje by guziki glosu power dzialaly wlasciwie mozna experymentowac z innymi wersjami wiec sciagnij ODIN i sprobuj polaczyc go z komputerem potem zainstaluj androida i testy, powodzenia
  • REKLAMA
  • #5 20062932
    Gelip
    Poziom 36  
    Ocena: 607
    Tomi51 napisał:
    Nie jestem pewien ale na systemie WIN chyba androida nie da rady

O czym ty piszesz ??? Procesor ATOM Z3735E to architektura x86-64 więc jak już to Android w wersji x86.
    P.S. Na Windowsie też można zainstalować ale jako emulator np. BlueStacks.
    @mgim
    Testowałem działanie takiego Androida - android-x86-7.1-r3.iso na laptopie ThinkPad X61 i działa to całkiem całkiem.
    Minusem jest fakt iż niektóre aplikacje mogą źle działać, nie działać w ogóle albo działać źle.
  • REKLAMA
  • #6 20062977
    mgim
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 640
    "......W"10 chcę wyrzucić całkowicie. Linuś mi niepotrzebny, gdyż to co będzie działało (ewentualnie) wykorzystuje Android_a........"
    Nie chcę żadnego emulatora - chcę zmienić cały system !!!. Pisałem wcześniej.
  • #7 20063049
    Gelip
    Poziom 36  
    Ocena: 607
    mgim napisał:
    Nie chcę żadnego emulatora - chcę zmienić cały system !!!. Pisałem wcześniej.

No i po co te krzyki - to nie było do Ciebie tylko do Tomi51
    Nie wiem czego jeszcze oczekujesz - pobierz ISO, zainstaluj i sprawdź czy i jak to działa.

Dodano po 5 [minuty]:

Android-x86 - Run Android on your PC

Android-X86 on Baytrail tablet

Dodano po 1 [godziny] 20 [minuty]:

Zapomniałem dodać iż tego Androida x86 można odpalić live bez instalacji.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada tablet Colorovo Supreme City Tab z procesorem ATOM Z3735E, 1 GB RAM i 16 GB pamięci, który zaktualizował się do Windows 10, co spowodowało problemy z wydajnością. Planuje całkowicie usunąć system Windows i zainstalować Androida, mimo że nie ma doświadczenia z tym systemem. W dyskusji poruszono kwestie związane z instalacją Androida w wersji x86, co jest możliwe dzięki architekturze procesora. Użytkownicy sugerują pobranie odpowiedniego obrazu ISO Androida-x86 oraz możliwość uruchomienia go w trybie live bez instalacji. Użytkownik otrzymał również nośnik z oprogramowaniem Androida i zrealizował plan "zaorania" partycji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA