logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig ST 70-278 IDTV CUC1836 - wsad pamięci, brak strojenia i synchro

falkos 10 Lis 2005 18:59 1200 6
REKLAMA
  • #1 1971161
    falkos
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Witam.Szanowni koledzy....:)Czy posiada ktos moze wsad do pamiatek do w/w modelu cuc1836?Telewizorek ogolnie dziala.Mam tylko problem typu:nie stroi programow i brak synchra w pionie na euro!Mysle ze moze byc to wina wsadu ale mam tylko to czym zaprogramowalem-czyli cuc1836 z elektrody!Chyba ze ktos ma jakies inne propozycje i koncepcje?Pozdrawiam
    Falkos
  • REKLAMA
  • #2 1971890
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Ocena: 50
    Koncepcja jest taka ,że telewizor jest uszkodzony albo też ma wybrany system NTSC.Trzeba trochę pogrzebać w ustawieniach i można to zrobić bez programowania pamięci.Tak samo strojenie stacji.
  • REKLAMA
  • #3 1974965
    falkos
    Poziom 21  
    Mysle ze tv raczej jest uszkodzony bo w opcjach nic nie moge sie dopatrzec.Strojenie juz mam.Moze jakies sugestie?
  • REKLAMA
  • #4 1975542
    bodzikosan
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Cześć.Miałem kiedyś podobny problem z Grundigiem nie pamiętam jakie chassis był to 32" IDTV,pomogła wymiana płytki telegazety.Jeżeli u Ciebie jest to też osobny blok sprubuj zdobyć na próbę i podmienić.
  • #5 1975793
    falkos
    Poziom 21  
    W tym modelu nie ma zadnej plytki telegazety.Przeprowadzilem inicjalizacje pamieci i nic to nie dalo.Powoli sklaniam sie ku feature box!!!Przypomne tylko:brak synchra obrazu,menu i telegazety.W chwili gdy nie ma sygnalu-wszystko ok!Jak myslicie?Pozdrawiam.Falkos
  • REKLAMA
  • #7 1986960
    falkos
    Poziom 21  
    Bonzo czy moglbys wyrazic sie troche jasniej?Bo nie rozumiem co ma emisja do synchronizacji?Na twoich wsadach wogole nie chodzi.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z telewizorem Grundig ST 70-278 IDTV z chassis CUC1836, który nie stroi programów i ma brak synchronizacji pionowej na sygnale euro. Podejrzenie padło na uszkodzenie sprzętowe lub błędnie wybrany system sygnału (np. NTSC). Próby strojenia i inicjalizacji pamięci nie przyniosły efektu. W modelu tym brak osobnej płytki telegazety, co wyklucza jej wymianę jako rozwiązanie. Sugerowano sprawdzenie i ewentualną wymianę feature boxa (modułu funkcji), gdyż brak synchronizacji obrazu, menu i telegazety występuje tylko przy obecności sygnału, natomiast przy braku sygnału telewizor działa poprawnie. Wskazano również na konieczność sprawdzenia emisji sygnału kineskopu, co może mieć wpływ na synchronizację.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA