logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przegrzewająca się Ford Fiesta 2011 1.25 benzyna - przyczyny i samodzielne sprawdzenie

Fiesta2011 15 Cze 2022 20:42 945 1
REKLAMA
  • #1 20062607
    Fiesta2011
    Poziom 1  
    Witam. Mam mały problem. Mianowicie, w sobotę padł mi akumulator, został wymieniony i jest ok, ale dzisiaj podczas klima przestała działać, później droga w korku (15-20 minut powolnego wleczenia się i stawania co chwilę) podczas parkowania pojawiła się czerwona kontrolka o za wysokiej temperaturze. Fiesta nie ma na desce rozdzielczej wskaźnika temperatury. Chłodnica była sprawdzana kilka miesięcy temu i było ok. Poziom płynu chłodniczego jest w normie ale bulgotał trochę po otwarciu maski. Po ostygnięciu auto ponownie odpaliłam i czekałam kilka minut ale kontrolka się nie zapaliła. Co może być przyczyną przegrzania i jak to samodzielnie sprawdzić bo jutro święto i nie ma szans żeby się dostać do jakiegoś mechanika. Będę wdzięczna za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20062637
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1396
    Czujnik temperatury załączający wentylator bym sprawdził. Na krótko podaj napięcie na silnik wentylatora, będziesz wiedziała czy się obraca.
REKLAMA