logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LXDVB101 vs LXDVB202: Różnice, oprogramowanie i czy warto zwracać?

przemek2691 16 Cze 2022 21:00 2208 7
REKLAMA
  • #1 20064010
    przemek2691
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam zamówiłem do domu dekodery dvbt2 hevc model TLC LXDVB101. Jednak otrzymałem model LXDVB202, czy ktoś może miał z nimi styczność, nigdzie nie ma do nich aktualizacji softu która podobno naprawia sporo błędów i przyśpiesza sprzęt i wifi , Czy te dekodery różnią się miedzy sobą bardzo?zastanawiam się czy je zwracać na podstawie niezgodności z aukcją

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20064886
    Jaroman74
    Poziom 1  
    Witam. Mam podobny problem. Próbowałem zaktualizować oprogramowanie od starszych modeli ale niestety wyskakuje błąd. Strona producenta też nie oferuje aktualizacji ale może to kwestia czasu. Jednak także rozważam odesłanie produktu ze względu na towar niezgodny z opisem (202 zamiast 101). Jeżeli uda mi się i coś wyszperam odnośnie oprogramowania wrzucę na forum. Pozdrawiam. Jarek
  • REKLAMA
  • #3 20106667
    przemek2691
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Udało mi się skontaktować z serwisem Lamex (dystrybutorem TLC w Polsce), z tego co mi odpisali wynika iż model 202 jest jedynie nowszy i nie różni się praktycznie od 201 póki co nie ma do niego nowszej wersji oprogramowania niż z dnia 22-04-08 . Ja zdecydowałem się swoje zostawić, jak narazie działają dobrze bez problemów, zobaczymy jak będzie dalej.
  • REKLAMA
  • #4 20953237
    maciejusz96
    Poziom 4  
    Ocena: 1

Witam. Mam problem z dekoderem LTC LXDVB-T 202. Wgrałem oprogramowanie z innego modelu dekodera i teraz nie mam dźwięku. Nigdzie nie mogę znaleźć oprogramowania do tego dekodera. Proszę o pomoc.
  • #5 20987924
    G3orG3PL
    Poziom 9  
    Witam.
    Mam ten sam problem, znalazłeś oprogramowanie?
  • Pomocny post
    #6 20990092
    maciejusz96
    Poziom 4  
    znalazłem rozwiązanie kupiłem taki sam dekoder i zrobiłem zrzut pamięci wgrałem oprogramowanie i wszystko działa.
    W załączniku oprogramowanie
    Załączniki:
    • dump_all.bin (4 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 20991396
    G3orG3PL
    Poziom 9  
    Wielkie dzięki. Wreszcie jest dźwięk.
  • #8 20991418
    maciejusz96
    Poziom 4  
    Proszę. Cieszę się, że mogłem pomóc

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono różnice między dekoderami TLC LXDVB101 i LXDVB202. Użytkownicy zgłaszali problemy z aktualizacją oprogramowania, które nie jest dostępne na stronie producenta. Model LXDVB202, według informacji od dystrybutora Lamex, jest nowszą wersją, ale nie różni się znacząco od LXDVB101. Niektórzy użytkownicy zdecydowali się na pozostawienie modelu 202, mimo braku aktualizacji, ponieważ działał bez problemów. Inny użytkownik miał problemy z dźwiękiem po wgraniu oprogramowania z innego modelu, ale udało mu się rozwiązać problem poprzez zrzut pamięci z identycznego dekodera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA