logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 6 - odbieranie i dzwonienie z drugiego telefonu Android

Rafal328 17 Cze 2022 16:36 336 8
REKLAMA
  • #1 20064871
    Rafal328
    Poziom 12  
    Ocena: 31
    Witam serdecznie,

Mam ogromny problem, poniewaz sluzbowo uzywam telefonu iPhone 6, w ktorym znajduje sie sluzbowa karta SIM, natomiast prywatnie korzystam z Samsunga Galaxy Note 8, w ktorym mam swoja prywatna karte SIM, problem pojawia sie w momencie, w ktorym korzystam z samochodu, jako ze do oryginalnego zestawu glosnomowiacego (Nissan) mam podlaczony swoj prywatny telefon poprzez Bluetooth nie moge rozmawiac przez telefon sluzbowy. Czy istnieje jakies rozwiazanie, aby sluzbowy iPhone 6 polaczyl sie z moim prywatnym Galaxy Note 8, abym mogl odbierac i wykonywac polaczenia przez niego? Dodam, ze przekierowanie rozmow u operatora nie wchodzi w gre, poniewaz nie bede wiedzial czy dzwoni ktos na moj sluzbowy czy prywatny telefon, nie bede mial wyswietlanych kontaktow oraz nie bede mogl zadzwonic do kogos ze sluzbowego numeru podczas jazdy samochodem.

Dziekuje bardzo za pomoc i pozdrawiam wszystkich!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20065042
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Sprawdź w instrukcji czy Twój zestaw samochodowy obsługuje dwa telefony na raz. Możliwe, że trzeba to uaktywnić. Kiedyś taką opcja była dostępna w słuchawkach BT marki Plantronics i nazywała się Multipoint.
  • REKLAMA
  • #3 20067048
    Rafal328
    Poziom 12  
    Witam,

Niestety nie ma mozliwosci obslugi dwoch urzadzen bluetooth jednoczesnie, dlatego wlasnie zadalem takie pytanie...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 20073439
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Rzeczywiście "smutny" ten zestaw co jest w samochodzie, bo obsługuje jedno urządzenie w danej chwili. Najtańszym rozwiązaniem w to zakup słuchawki BT za ok 50zł. Nie wiem jak długo, ile czasu rozmawiasz w samochodzie, ale jeżeli dużo jeździsz i dużo rozmawiasz, to można szukać czegoś lepszego.
    Jeżeli więcej rozmawiasz na służbowym, to podłącz go pod zestaw w samochodzie.
  • REKLAMA
  • #7 20073560
    Rafal328
    Poziom 12  
    Dlaczego smutny? Szczerze mowiac, to ja nie widzialem jeszcze mozliwosci podlaczenia dwoch urzadzen bluetooth w samochodzie do jednoczesnej obslugi...

Zostaje sluchawka, albo wymiana iPhona na Samsunga i wtedy nie bedzie problemu, bo bedzie mozna sparowac ze soba dwa urzadzenia, a pozniej jedno z samochodem...

Dzieki za pomoc
  • #8 20073596
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    albo wymienić samsunga na drugiego iPhone'a, połączyć i odbierać każde połączenie na dowolnym urządzeniu.
  • #9 20073648
    Rafal328
    Poziom 12  
    Dokladnie, jedna z tych trzech rzeczy :) znalazlem aplikacje mySMS, ktora ma funkcje mirroringu wiadomosci i rozmow, ale chyba przestala byc rozwijana...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z jednoczesnym korzystaniem z telefonu służbowego iPhone 6 oraz prywatnego Samsunga Galaxy Note 8 podczas jazdy samochodem, ponieważ zestaw głośnomówiący w Nissanie obsługuje tylko jedno urządzenie Bluetooth. Propozycje rozwiązania obejmują sprawdzenie, czy zestaw obsługuje funkcję Multipoint, zakup słuchawki Bluetooth, lub wymianę jednego z telefonów na model, który umożliwia podłączenie dwóch urządzeń jednocześnie. Użytkownik znalazł również aplikację mySMS, która oferuje funkcje mirroringu wiadomości i rozmów, ale nie jest już rozwijana.
REKLAMA