logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Laptop wykrywa tylko dokument, brak DCIM, jak zgrać zdjęcia z Huawei P10?

Patrys1 18 Cze 2022 14:53 570 6
REKLAMA
  • #1 20065832
    Patrys1
    Poziom 5  
    Witajcie mam taki problem, chciałem zgrać zdjęcia z tel Huawei P10 na laptopa . Połączyłem się przez kabel i w tel zaznaczyłem transfer plików, a laptop wykrył urzadzenie, ale gdy wchodzę to jest tylko plik czy też folder dokument i adobe mi go otwiera gdy klikne, jest to jakiś dokument Huawei a nie ma folderu dcim jest jeszcze jakiś run i tyle. Szukałem w necie info i nic nie ma, jest tylko porada gdy komputer nie widzi tel. Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 20065864
    KapitanSTS
    Poziom 30  
    Ocena: 274
    Kabel jest dedykowany od Huawei? Może należy podmienić kabel USB?
  • REKLAMA
  • #3 20065878
    Patrys1
    Poziom 5  
    Nie ten kabelek mam już trochę czasu. Użyłem kabelka do ładowania Huawei bo on się nadaje? To samo jest. Laptop widzi cztery ikonki są. Na górze ten document. Zdjęć i pików muzyki nie ma
  • REKLAMA
  • #4 20066180
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 991
    A gdzie aparat zapisuje zdjęcia?
    Na karcie pamięci, czy w pamięci telefonu?
    Masz kartę pamięci?
    Co widzisz w oknie "Mój komputer"?
    Patrys1 napisał:
    Laptop widzi cztery ikonki są. Na górze ten document. Zdjęć i pików muzyki nie ma

Pokażesz zdjęcie, co widzi laptop i Ty?
  • REKLAMA
  • #5 20066672
    Patrys1
    Poziom 5  
    Próbowałem pobrać sterowniki dla Huawei P 10 na komputer ale nie umiałem ich zainstalować bo były w formie pliku zip no po prostu nie umiem i pobrałem program browser do uaktualnienia sterowników który spowodował że komputer muli i straciłem dźwięk ( Chciałbym wgrać na nowo system z bootowalnego pendrive myślę że dam radę tylko nie wiem jak zainstalować sterowniki do laptopa

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z przesyłaniem zdjęć z telefonu Huawei P10 na laptopa. Po podłączeniu przez kabel USB i wybraniu opcji transferu plików, laptop wykrywa urządzenie, ale zamiast folderu DCIM widzi tylko dokumenty. Użytkownik próbował różnych kabli, w tym oryginalnego kabla do ładowania, oraz poszukiwał sterowników, jednak napotkał trudności z ich instalacją. Ostatecznie laptop został oddany do serwisu, gdzie zainstalowano nowy system operacyjny, co rozwiązało problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA