logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy CPD 240 - zamrożona tylna ścianka wewnątrz lodówki

nihil_novi1 18 Cze 2022 21:16 579 1
REKLAMA
  • #1 20066278
    nihil_novi1
    Poziom 4  
    Witam. Mrozi tylną ściankę, a więc za niska temperatura w lodówce. Standardowo wymieniłem termostat, ale nie pomogło. Dalej za bardzo mrozi niezależnie od ustawienia gałki w zakresie 1-5. Oczywiste pytanie co może być przyczyną, ale mam jeszcze dwa pytanka:
    1. Termostat kupiłem na wzór poprzedniego, ale poprzedni był jakby z za długą kapilarą, więc pod obudową plastikową był zwinięty taki mały "esflores" skracający i po tym wydaje mi się, że nie był on oryginalny i kiedyś już był wymieniany. Powinno być ok/ 90 cm a stara miała 110 cm i taką też kupiłem. Pytanie więc czy takie skracanie na długości może powodować jego złe działanie (oczywiście kapilara nie załamana), ale lodówka działała poprawnie ok. 10 lat.
    2. Czy stosuje się jakieś pasty termiczne przed wprowadzeniem końcówki kapilary w gniazdo w celu lepszego przewodzenia temperatury.
    Proszę o wszelakie uwagi i sugestie. Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Candy CPD 240 - zamrożona tylna ścianka wewnątrz lodówki 20220618_211256[1].jpg (2.23 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Candy CPD 240 - zamrożona tylna ścianka wewnątrz lodówki 20220616_121711[1].jpg (2.04 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20066325
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA