Próbowałem przywrócić system ( Windows 7 64bit ) z kopii zapasowej zrobionej programem Paragon 9.
Generalnie zawsze taka operacja kończyła się powodzeniem.
Jednak tym razem w trakcie przywracania sytemu w pewnym momencie zatrzymywał się zapis na HDD.
Zresetowałem laptopa i spróbowałem ponownie procesu przywracania, niestety z takim samym skutkiem.
Jednakże zdarzyła się sytuacja że zgasł ekran, który podczas kolejnej próby uruchomienia świecił już bez problemów aby po kolejnym resecie zgasnąć na trwale. Milczą także głośniki.
Ekran monitora jest ciemny i nie widać na nim nic nawet po podświetleniu światłem zewnętrznym.
Wiele komponentów jest ciepłych łącznie z CPU i GPU a wentylator załącza się po jakimś czasie.
Oto co do tej pory zrobiłem, niekoniecznie w porządku chronologicznym:
1. Odginałem taśmę do monitora - bez skutku
2. Próbowałem uruchomić laptopa bez pamięci RAM - brak dźwięku z głośników po włączeniu laptopa
3. Próbowałem rozruchu z jedną pamięcią RAM, na zmianę - bez skutku
4. Resetowałem BIOS poprzez wyjęcie baterii - bez skutku
5. Podłączałem zewnętrzny monitor poprzez HDMI - brak obrazu
6. Schłodziłem też płytę zamrażaczem, podgrzewałem także hotair'em - bez zmian
7. Podjąłem próbę zapisu BIOS z pendrive'a korzystając z programu BIOS Crisis Recovery - bez skutku
Generalnie zawsze taka operacja kończyła się powodzeniem.
Jednak tym razem w trakcie przywracania sytemu w pewnym momencie zatrzymywał się zapis na HDD.
Zresetowałem laptopa i spróbowałem ponownie procesu przywracania, niestety z takim samym skutkiem.
Jednakże zdarzyła się sytuacja że zgasł ekran, który podczas kolejnej próby uruchomienia świecił już bez problemów aby po kolejnym resecie zgasnąć na trwale. Milczą także głośniki.
Ekran monitora jest ciemny i nie widać na nim nic nawet po podświetleniu światłem zewnętrznym.
Wiele komponentów jest ciepłych łącznie z CPU i GPU a wentylator załącza się po jakimś czasie.
Oto co do tej pory zrobiłem, niekoniecznie w porządku chronologicznym:
1. Odginałem taśmę do monitora - bez skutku
2. Próbowałem uruchomić laptopa bez pamięci RAM - brak dźwięku z głośników po włączeniu laptopa
3. Próbowałem rozruchu z jedną pamięcią RAM, na zmianę - bez skutku
4. Resetowałem BIOS poprzez wyjęcie baterii - bez skutku
5. Podłączałem zewnętrzny monitor poprzez HDMI - brak obrazu
6. Schłodziłem też płytę zamrażaczem, podgrzewałem także hotair'em - bez zmian
7. Podjąłem próbę zapisu BIOS z pendrive'a korzystając z programu BIOS Crisis Recovery - bez skutku