logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta GeForce GTX 660 - Wyskakuje błąd podczas grania

tomaszkozinski1974 20 Cze 2022 02:33 270 6
REKLAMA
  • #1 20067873
    tomaszkozinski1974
    Poziom 3  
    Karta GeForce GTX 660 - Wyskakuje błąd podczas grania
    Witam takie coś mi się pojawia kombinuje ze wszystkim ze sterownikami zmniejszam grafike nawet w grach i nic najgorzej sie gra w mad max co chwile taki komunikat wyskakuje nawet dx 11 instalowałem i nic ne wiem czy karta cos nie walnięta prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20068010
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6848
    Błąd DXGI ERROR DEVICE HUNG pojawia się, gdy nieprawidłowo utworzone komendy_polecenia są wysyłane przez aplikację.
    Błąd często pojawia się w grach takich jak Apex Legends, PUBL, The Division, Battlefield czy Call of Duty.
    Winowajcą tego błędu może być uszkodzony DirectX lub sterowniki kart graficznych, takie jak Nvidia, AMD, Intel.
    :?: jak naprawić błąd DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG w systemie Windows 10.

- DDU usunąć stare drivery zainstalować najnowsze (od producenta)
    * robic to w trybie bezpiecznym Win, żeby "nić nie mieszało sie " w czasie uzywania DDU

- upgrade DirectX Link

- sprawdziś pamieci RAM (memtesat/ lub MATS

*- czasem dla próby w Device Manager odłączyc chwilowo kartę dzwieku
  • REKLAMA
  • #3 20068075
    tomaszkozinski1974
    Poziom 3  
    Witam w tej chwili sprawdzam memtestem, a masz moze stronke z antywirusem z czystego systemu z usb? Gdyby nic nie wykrył mem test i jeszcze jedno kilka dni tem komputer się nagle sam wyłączył sam z siebie jakby jakiegos obciążenia dostał mam ups ale w tym przypadku nie zadziałał
  • REKLAMA
  • #4 20068113
    lisek
    Serwisant RTV
    Podaj specyfikację urządzenia: laptop czy Desktop
    - jaki cpu ,zasilacz, RAM , dysk, płyta (jak desktop)
    * laptop pełna nazwa modelu
  • #5 20068154
    Tomasz Koziński
    Poziom 8  
    witam komputer nie laptop I5 4670 zasilacz courge 700 wat niby dobry dysk ssd drugi sata i trzeci też płyta główna gigabyte H81m ds2 f2 pamięć nie pamietam mam dwie kości po 4 gb dwie różne firmy ale wcześniej problemów nie miałem jakdałem go do czyszczenia pół roku tem od tamtej pory jest problem
    Załączniki:
    • Karta GeForce GTX 660 - Wyskakuje błąd podczas grania zasilacz.jpg (159.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 20068191
    tomaszkozinski1974
    Poziom 3  
    dziwna sprawa podczas testu pamięć w 3 fazie się zresetował czyżby miał jakiegoś robaka w pamięci? zataz będę miał rescue kaspersky z czystego systemu go zeskanuje
  • #7 20068472
    lisek
    Serwisant RTV
    :?: moze podmieniono RAM-y
    * porównaj te co masz z tymi co kupiles (jak masz papiery na nie)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą graficzną GeForce GTX 660, która wyświetla błąd DXGI ERROR DEVICE HUNG podczas grania, szczególnie w grze Mad Max. W odpowiedziach sugerowane są różne metody rozwiązania problemu, w tym reinstalacja sterowników graficznych za pomocą DDU, aktualizacja DirectX, sprawdzenie pamięci RAM oraz odłączenie karty dźwiękowej. Użytkownik podaje specyfikację swojego komputera stacjonarnego, w tym procesor Intel i5 4670, zasilacz Corsair 700W oraz płytę główną Gigabyte H81M DS2 F2. W trakcie testów pamięci wystąpił reset, co może sugerować problemy z pamięcią RAM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA