logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Siłowniki Nice PP7024/A: Brama skrzydłowa otwiera się nieprawidłowo - sekwencje działania

EwelaB 28 Cze 2022 05:13 1467 3
  • #1 20078537
    EwelaB
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam,
    Moja brama skrzydłowa wyposażona jest w siłowniki Nice PP7024/A, centralka POA1/A.
    Od wczoraj dziwnie pracuje, a mianowicie:
    - naciskam przycisk pilota (pilot Nice Flor-s), prawe skrzydło (to w którym nie ma centralki) otwiera się całkowicie, natomiast lewe skrzydło (tam gdzie jest centralka) dochodzi do położenie około 20cm do pełnego otwarcia i brama sama się zmyka;
    - ponownie naciskam przycisk pilota i prawe skrzydło znowu się całkowicie otwiera, natomiast lewe zatrzymuje się około 20 cm do pełnego otwarcia i brama tak zostaje otwarta;
    - ponownie naciskam przycisk pilota i prawe skrzydło otwiera się do końca (o te brakujące 20cm);
    - ponownie naciskam przycisk pilota i brama się zamyka.

I tak w kółko, cały czas ta sam sekwencja, najpierw się otwiera i sama zamyka, potem otwiera się niepełnie, potem otwiera się do końca.
    Czy ktoś spotkał się z takim problemem i może wie jak go rozwiązać?
    Z góry dzięki za pomoc.

Daniel Siłowniki Nice PP7024/A: Brama skrzydłowa otwiera się nieprawidłowo - sekwencje działania Siłowniki Nice PP7024/A: Brama skrzydłowa otwiera się nieprawidłowo - sekwencje działania Siłowniki Nice PP7024/A: Brama skrzydłowa otwiera się nieprawidłowo - sekwencje działania
  • #3 20078558
    EwelaB
    Poziom 6  
    Sprawdziłem rano i to samo, czyli to nie temperatura.
    Poczytałem instrukcję w sekcji 'Diagnostyka' i znalazłem, że występuje błąd 'interwencja amperometryczna M2' - znaczy na silniku na siłowniku bez centralki (ponieważ dioda P2 miga dwa razy podczas ruchu bramy).
    Czy ktoś wie jak to wyregulować?
  • #4 20078780
    EwelaB
    Poziom 6  
    Sprawdziłem rano i to samo, czyli to nie temperatura.
    Poczytałem instrukcję w sekcji 'Diagnostyka' i znalazłem, że występuje błąd 'interwencja amperometryczna M2' - znaczy na silniku na siłowniku bez centralki (ponieważ dioda P2 miga dwa razy podczas ruchu bramy).
    Czy ktoś wie jak to wyregulować?

Dodano po 1 [minuty]:

Już jest OK.
    Najpierw zresetowałem pamięć, a potem wykonałem 'Automatyczne poszukiwanie pozycji granicznych'.
REKLAMA