logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

(YT) Polskie gry na 8-bitowe Atari powstałe po 2000 roku

ken-wawa 30 Cze 2022 18:23 567 4
REKLAMA
  • #1 20082593
    ken-wawa
    Poziom 12  
    Ocena: 138
    Hejka,
    W nieco wakacyjnym nastroju, ot taki ciekawy i mocno rozrywkowy filmik dotyczący dawnych 8-bitowców:

*** Atari wciąż żyje! Wielu pasjonatów nadal tworzy niesamowite gry na ten komputer! Niektóre wydają się przekraczać możliwości sprzętowe! Niezapomniana podróż po najlepszych polskich tytułach powstałych po 2000 roku! ***

• REKLAMA
  • #2 20085005
    Lucas4x4
    Poziom 8  
    Ocena: 8
    Witam Też jestem Retro maniakiem i takie filmy powstają nie tylko na Atari ale do dziś jest Produkcja gier na klasyczną Amige,commodore i do Tych 30paroletnich sprzętów robione są cały czas różne ciekawe rzeczy typu,modyfikacje powiększenia ram,przerabianie starych komputerów na wyjścia" AV MOD" i wiele innych😜 a jak chcesz zobaczyć ciekawe nowe Produkcje różnej grafiki zrobionej pod stare Amigi,commodore,atari to wystarczy wpisać w Youtube "DEMOSCENA AMIGA" lub inne i zobaczysz co jeszcze te leciwe stare komputery potrafią 😉 Pozdrawiam🤝
  • REKLAMA
  • #3 20085080
    ken-wawa
    Poziom 12  
    Wiem, wiem, że sporo się dzieje. Choć chyba w PL z 8-bitowców to najwięcej na Atari i ZX Spectrum. Polscy miłośnicy C64 są chyba deczko mniej aktywni. Natomiast temat Amigi znam trochę słąbiej, więc będę musiał popatrzeć. Na pewno Yoomp jest na Amigę. :P
  • REKLAMA
  • #4 20151406
    Lucas4x4
    Poziom 8  
    Ocena: 8
    Trochę pracy miałem potem urlop i jakoś dawno nie było mnie tutaj 😜 A co do Commodorowców to oni są też tak aktywni jak wszyscy w Retro! Amigowcy Atarowcy i Commodorowcy o raz młodsi użytkownicy pokolenia Pegazusa czy PS1 cały czas są Bardzo Aktywni na youtube! Każdego dnia są nowe filmiki z grania i prezentowane są różne modyfikacje o raz omawianie różnej maści sprzętu,jedyny problem jest z użytkownikami ZX SPECTRUM ja osobiście posiadam też taki sprzęcik jest to dość ciekawe urządzono tylko mało się o nim mówi a szkoda bo sprzęt jest bardzo popularny w Uk czy też w innych krajach ale w Polsce jakoś taka cisza,może to też z tego względu że w latach 80tych raczej mało kto miał doczynienia z tego typu komputerkiem raczej 90% posiadała Atari lub commodorka bo ZX spectrum by mało popularny i ciężko było zdobyć oprogramowanie na niego i też dla tego mało kto chciał posiadać taki sprzęt ja Posiadam ZX spectrum +2 z wbudowanym magnetofonem Siwy w stanie sklepowym jeszcze w oryginalnym kartonie ładnie zapakowany ostatnio wyciągłem go zagrałem w pare gierek z kasety klimat niepowtarzalny 😜 I tak co jakiś czas zagram w coś by się urządzonko nie zastało, Pozdrawiam
  • #5 20181526
    ken-wawa
    Poziom 12  
    Gdybyś miał sporządzić taką listę polskich gier powstałych w ostatnich kilku czy kilkunastu latach na Commodore lub ZX Spectrum, to co byś (lub szerzej byście) umieścili na takiej liście?
REKLAMA