logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Excel - makro do kopiowania części kolumny (zakresu komórek)

czallicja 14 Lip 2022 10:29 387 4
REKLAMA
  • #1 20101177
    czallicja
    Poziom 2  
    Witam wszystkich, jestem początkująca w pisaniu makr i VBA i mam problem z kopiowaniem części kolumny. Może był już poruszany ten temat ale go nie znalazłam, ani nie znalazłam odpowiedzi w podobnych. Napisałam kod metodą prób i błędów ale nie działa tak jak chcę. Kopiuje wybrany zakres z kolumny ale wkleja go gdzie popadnie. Chodzi mi o to żeby zakres komórek H60:H80 kopiował się do I60:I80, a po następnym uruchomieniu makra do J60:J80 itd. Niektóre wiersze powyżej są puste a niektóre pełne. Tak samo jest poniżej. Nie ma ciągłości. Bardzo będę wdzięczna za pomoc w napisaniu makra. Choćby nawet za informację jakich poleceń użyć. Z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20102628
    czallicja
    Poziom 2  
    Dzień dobry. Dziękuję za odpowiedź. Chodzi o to żeby komórki, które zaznaczyłam na pomarańczowo kopiowały się do następnej kolumny (po naciśnięciu guzika "+" z przypisanym makrem). Czyli żeby H60:H80 wklejało się do I60:I80, potem do J60:J80 itd. (po każdym naciśnięciu guzika). A mnie się wkleja ten zakres komórek w kolumnie A w odległych wierszach. Z góry dziękuję za pomoc
    Załączniki:
    • Nowy PK-73_ala.7z (94.2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 20102691
    czallicja
    Poziom 2  
    Dziękuję bardzo bardzo. Działa super WOW :D
REKLAMA