logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW E46 M52B25TU - nie odpala, luźny przekaźnik pod maską pod akumulatorem

Mefju01 18 Lip 2022 17:13 798 3
  • #1 20106751
    Mefju01
    Poziom 3  
    Jakiś czas temu pisałem że nagle samochód przestał odpalać, jednocześnie przestały działać licznik i klima, dziś chciałem wziąć akumulator pod prostownik a pod nim znalazłem luźny przekaźnik. Ktoś wie czy to może być przyczyną i od czego on jest?
    BMW E46 M52B25TU - nie odpala, luźny przekaźnik pod maską pod akumulatorem BMW E46 M52B25TU - nie odpala, luźny przekaźnik pod maską pod akumulatorem
  • #2 20110908
    LeszekWojciech
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Akumulator masz z tyłu sądząc po motorze. A a ztym przekaznikiem to raczej jakiś stara zguba poprzedniego właściciela. Problem opisałeś dość słabo i raczej chyba nikt nie będzie w stanie Ci pomóc. Bardziej szczegółowo.
  • #3 20112773
    Mefju01
    Poziom 3  
    Akumulator mam z przodu, pierwotnie było to 318i silnik SWAP problem jest taki że po wyjściu ze sklepu auto odpaliło i zgasło przy ponownej próbie odpalenia na zapłonie zapaliły się na chwilę tylko dwie kontrolki ABS i ręczny (bo był zaciągnięty) zgasły auto za nic nie chciało odpalić dopiero na gazie awaryjnie zapaliło jednak w liczniku działa jedynie podświetlenie nic innego do tego zauważyłem brak reakcji na przycisk klimatyzacji, kierunki nie cykają ( dźwięk z licznika) ale działają, przy naciśnięciu asc zero reakcji podobnie przycisk od LPG gdy nacisne nic się nie dzieje tzn nie zrzuca na benzynę
  • #4 20113053
    janosiksik
    Poziom 27  
    Ocena: 170
    Przekaźnik jest uniwersalny, może być od tysiąca rzeczy. Nikt Tobie nie odpowie na pytanie, od czego ten jest. Może być od dołożonego zabezpieczenia antykradzieżowego. Objawy by się zgadzały. Ewidentnie brakuje zasilania po stacyjce, zobacz Kontrolką! bezpieczniki, może któryś zaśniedział i się spalił.
REKLAMA