logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie chcę odpalić jedynie awaryjnie na gazie do tego nie działa licznik

Mefju01 14 Lip 2022 22:39 588 3
REKLAMA
  • #1 20102100
    Mefju01
    Poziom 3  
    Witam, dalej zmagam się z problemem w BMW E46 silnik m52b25tu benzyna + LPG
    Po wyjściu ze sklepu samochód zapalił i chwilę później zgasł próbując odpalić zauważyłem że na zapłonie wyświetla się jedynie kontrolka od ABS (gaśnie jak zawsze), rozrusznik kręci, pompę słychać ale nie zapala
    spróbowałem odpalić awaryjnie na gazie samochód zapalił gdy chciałem przełączyć na benzynę przycisk nie reagował w dodatku co jakieś 5 minut wydaje dźwięk jakby gaz się skończył (gaz jest) co zauważyłem więcej na radiu zamiast godziny jest --;-- , kierunki działają ale nie wyświetlają się i nie ma ich dźwięku, klima też przestała działać przycisk się podświetla ale 0 reakcji nie jestem pewny ale wydaje mi się że asc też nie reaguje
    INPA pokazuję takie błędy
    Z odpaleniem problem miałem tylko tamtego dnia teraz pali za strzałem chodzi zarówno na gazie jak i na benzynie, wskazówki leżą kontrolki się nie palą jedynie od ręcznego działa jak zaciągnę i na zapłonie ABS (po odpaleniu gaśnie) kierunki działają ale nie słychać ich cykania, klima nie działa nie ma reakcji na włączenie jedynie przycisk się podświetla, na radiu zamiast godziny jest coś takiego --;--
    Podpiąłem inpe błędy jakie wyrzuciło to
    18 Sygnał wyjściowy czujnika wałka rozrządu
    Ten błąd miałem już jakiś czas wcześniej reszta jest nowa
    131 Zestaw wskaźników sygnału CAN (komunikat INSTR2)
    132 Zestaw wskaźników sygnału CAN (komunikat INSTR3)
    208 Monitorowanie prędkości nie jest prawidłowe EWS
    209 Ochrona antysabotażowa EWS
    Ktoś ma jakiś pomysł? Zdejmowałem minus z Aku nic to nie dało, bezpieczniki całe
  • REKLAMA
  • #2 20102136
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6565
    "Zdechło" coś, co zablokowało komunikację po CAN... który moduł na pewno jest, a INPA go nie "widzi"?
  • REKLAMA
REKLAMA