logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Faac 452 i sprawdzenie poprawności działania zamknięcia bramy

Jacek_VE 20 Lip 2022 08:56 378 4
  • #1 20108836
    Jacek_VE
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem z otwieraniem bramy z przycisku domofonu. Działało i przestało a teraz szukam gdzie leży problem.
    Ponieważ domofon miał swoje lata wymieniłem go na nowy ale brama dalej nie chce się otwierać z przycisku. Tutaj pytanie - jak najszybciej i najprościej sprawdzić czy sam sterownik poprawnie działa? Czy zwarcie 9 i 14 wejścia to dobry pomysł. Jeżeli nie to bardzo proszę mnie nie krzyżować od razu - nie znam się na tym i wiem o tym bardzo dobrze.
    Brama z pilota działa poprawnie i wszystkie funkcje sprawują się tak jak powinny.

Model płyty to Faac 452 Faac 452 i sprawdzenie poprawności działania zamknięcia bramy Faac 452 i sprawdzenie poprawności działania zamknięcia bramy
  • #2 20108853
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1414
    Odpiąć kable domofonu i te zaciski połączyć na chwilę. jak brama ruszy to problem w okablowaniu.
  • #3 20108860
    Jacek_VE
    Poziom 2  
    Ok, dziękuje za informację - czyli jak zostaną zwarte piny 9 i 14 to brama powinna się otworzyc bądź zamknąć. Dzisiaj podeślę informację czy działa.
  • #4 20110953
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1414
    Sterowanie podajemy impulsowo
  • #5 20111248
    Jacek_VE
    Poziom 2  
    Jestem dozgonnie wdzięczny. Zwarcie spowodowało otwarcie bramy. Szukałem więc po kablach i okazało się że para wykorzystana do sterowania nie ma przejścia. Przełączyłem na inną parę i śmiga. Czeka mnie niestety przebudowa całej instalacji bo koszmar co tam znalazłem. Bardzo dziękuję za pomoc. Świetna robota.
    Pozdrawiam serdecznie Jacek
REKLAMA