logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Radio chińczyk 2din android - nie działa bluetooth

compare 30 Lip 2022 23:42 11046 6
  • #1 20122959
    compare
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Zamontowałem w aucie radio chińczyka 2din Eunavi, wszystko działa OK, jednak żaden telefon nie widzi tego radia, a z poziomu radia po uruchomieniu "dodaj urządzenie" niby kółeczko sobie bryka ale może tak się kręcić godzinę i nic nie znajduje. W opcjach bt radia jest nazwa, hasło wygląda jak by wszystko było OK, na górnej belce jest ikonka BT, ale ani radio niczego nie widzi, ani telefony nie widzą radia. Czy uszkodzony jest moduł BT czy to jakaś kwestia softu?
  • #2 20123444
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 428
    A moduł Bluetooth w ogóle podpięty jest?
  • #3 20123490
    compare
    Poziom 11  
    No myślę że moduł jest wbudowany, na zewnątrz podłączałem jedną z kostek gdzie były kabelki zakończone taką jakby szklaną końcówką i opisane jako ANT Wi-Fi, ANT BT, i jeszcze jedna, nie pamiętam jaka. Zastanawiałem się czy jak bym dokupił zewnętrzny moduł BT czy można by go podłączyć pod USB, z radia wychodzą 2 złącza USB, jedno opisane jako USB a drugie DVD USB.
  • #4 20123544
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2009
    Witam,
    no wlasnie gdzie masz antene BT? gdzie te "kabelki" poprowadziles? Moze sa gdzies "ekranowane" i dla tego nic nie odbierasz.
    Zakup BT na USB nie musi zadzialac, warunkiem jest aby system tego radia go rozpoznal.
    Pozdrawiam
  • #5 20123836
    compare
    Poziom 11  
    Te kabelki antenowe to chyba nigdzie się podłącza bo mają takie dziwne zakończenia, chyba że się mylę a jestem raczej laikiem ;) Radio chińczyk 2din android - nie działa bluetooth
  • #6 20124010
    60jarek
    Poziom 28  
    Ocena: 501
    Tych kabelków nigdzie się nie podłącza dalej, to anteny BT i WI FI ,ale tą kostkę trzeba wpiąć do radia.
    Tej wiązki ze zdjęcia potrzeba użyć do poprawnego podłączenia radia obowiązkowo -traktuj tą wiązkę jak antenę radia
    (ona jest z modułem komunikacyjnym CAN przy okazji).
    Pamiętaj wtedy jeszcze w ustawieniach radia włącz BT i WI FI. W radiu jeszcze masz menu ustawień z kodem dostępu - kod często 1314, 0000 lub 8888 -producent podaje go w instrukcji, nie to zgłoś się do sprzedawcy po kod.
    U mnie akurat obraz z ciąga się przeciągnięciem palcami w duł po ekranie i już mam włączanie i wyłączanie BT oraz WIFI w radiu -zależy od radia -w ustawieniach menu masz 100%. W moim radiu to w "ustawienia fabryczne".
    Nie trafiło mi się jeszcze radio co BT nie działał, tylko trzeba go włączyć i u ciebie podpiąć te przewody co za antenę robią (ta wiązka przewodów ze zdjęcia po to je dostałeś w komplecie z radiem).

Dodatkowo nawigacja wymaga sygnału WI FI, ja go podaję z komórki przez hotspot, oraz musisz się zalogować na swoje konto Google -czyli po przez zalogowanie się na swój e-mail. [b]Nawigacja nie korzysta tylko z GPS potrzebuje dostępu do internetu przez WiFI.
    Jak już się zalogujesz warto pobrać aktualizacje w sklepie PLAY.[/b]
  • #7 20144342
    compare
    Poziom 11  
    Radio odesłane do sprzedawcy, czekam na reakcję.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował radio 2DIN Eunavi w swoim samochodzie, jednak napotkał problem z modułem Bluetooth, który nie jest wykrywany przez telefony ani przez radio. W dyskusji poruszono kwestie podłączenia anteny Bluetooth oraz ustawień radia. Użytkownicy sugerowali, że kabelki antenowe muszą być poprawnie podłączone do radia, a także zwrócili uwagę na konieczność włączenia funkcji Bluetooth w menu ustawień radia. Użytkownik rozważał zakup zewnętrznego modułu Bluetooth, ale podkreślono, że musi on być rozpoznawany przez system radia. Ostatecznie użytkownik zdecydował się odesłać radio do sprzedawcy w celu dalszej diagnostyki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA