logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polsat: Dekoder 4k z funkcją nagrywania i przyjaznym menu użytkownika

PRL 31 Lip 2022 21:44 3945 7
REKLAMA
  • #1 20124327
    PRL
    Poziom 41  
    Ocena: 890
    Witajcie.

Do tej pory przeszedłem przez niekodowane z Astry w latach 90, poprzez Wizję, n TV aż do nieszczęsnego Canal+. Niestety, ale ostatnia aktualizacja oprogramowania jest nie do przyjęcia. Za pół roku kończy mi się umowa i chcę przejść do Polsatu. Patrzyłem na ofertę i mi się podoba.
    Mam natomiast pytania:
    - czy dekoder 4k mam możliwość nagrywania,
    - czy menu dekodera jest przyjazne.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #2 20124418
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Ocena: 881
    Praktycznie każdy ma nagrywanie.

Obsługa to już indywidulana sprawa czy sie komuś podoba menu i czy według niego jest łatwe to już inna sprawa.
    Każdy tuner ma raczej swoje menu.
  • REKLAMA
  • #4 20124600
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Żadnego tunera C+ i CP nie używam, leżą w pudełku odkąd tylko dostarczone. Sprzęt operatorow ogranicza tylko mozlieowości tunera.
    Mam karty w tunerze na enigma2 albo w modułach CI+.
  • REKLAMA
  • #5 20125379
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    Ocena: 1142
    PRL napisał:
    czy dekoder 4k mam możliwość nagrywania,
    Ma możliwość nagrywania ale tylko w chmurze. Nie ma możliwości nagrywania na dysk, i nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie. I tak ogólnie to czytając forum satkurier, dekoder 4K Polsatu jest uciążliwy w użytkowaniu.
  • #6 20125394
    PRL
    Poziom 41  
    Ocena: 890
    Cytat:
    dekoder 4K Polsatu jest uciążliwy w użytkowaniu

Tak samo, jak dekoder Canal+.
    Nic to, przejadę się do salonu Polsatu i popatrzę....
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 20125400
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    Ocena: 1142
    PRL napisał:
    Nic to, przejadę się do salonu Polsatu i popatrzę....
    To patrz dokładnie i nie ufaj temu co mówią ludzie z salonu. A ewentualną umowę najlepiej zawrzyj poprzez internet.
  • #8 20125870
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Poza tym to nagrywanie czy w chmurze czy nawet jak się da na dysk przy niektórych modelach w odbiornikach operatorów jest tylko i wyłącznie do odtworzenia na tunerze na którym zostało nagrane, nie ma żadnej możliwości skopiowania i przeniesienia nagranie na jakiekolwiek inne urządzenie czy odtworzenie bez połączenia z internetem.
    Poza tym zwykle przy tanich pakietach płacisz za to że możesz nagrywać.

Jak dla mnie to wszystko co dyskwalifikuje od razu używanie tego typu tunera jak potrzebuję mieć możliwość nagrania i potem odtworzenia gdziekolwiek indziej.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat dekodera 4K Polsatu, zwracając uwagę na jego funkcje nagrywania oraz interfejs użytkownika. Dekoder ma możliwość nagrywania, jednak tylko w chmurze, co ogranicza jego użyteczność, ponieważ nagrania nie mogą być przenoszone na inne urządzenia ani odtwarzane offline. Wiele osób podkreśla, że menu dekodera jest subiektywne, a jego obsługa może być uciążliwa. Użytkownicy sugerują ostrożność przy zakupie i zalecają zawarcie umowy przez internet, aby uniknąć niekorzystnych warunków.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA