logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zmywarka Samsung DW50K4050BB: Błąd PC - zawór rozdzielający, możliwości naprawy

yogo65 08 Sie 2022 20:55 8067 4
REKLAMA
  • #1 20135270
    yogo65
    Poziom 8  
    Ocena: 6
    Witam.
    Proszę o pomoc w sprawie zmywarki jak w tytule. Zmywarka na każdym programie pracuje chwilę, po czym pokazuje błąd PC. Zgodnie z informacją Samsunga (kody informacyjne) problem jest z zaworem rozdzielającym. Może ktoś z Was miał już tego typu problem i mógłby coś podpowiedzieć na ten temat. Nie wiem, czy kod oznacza usterkę samego zaworu, czy może silnika rozdzielacza. Z góry serdecznie dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 20135477
    Jakubserwis
    Specjalista AGD
    Ocena: 853
    W Szajsungu nic nie jest oczywiste, najlepiej na początek sprawdzić silnik multimetrem np. na przejście prądowe, i samo napięcie na przewodach, ale prawdopodobnie jest, skoro zmywarka wyrzuca błąd, więc obstawiam że silnik spalony.
  • REKLAMA
  • #3 20339523
    andrzejkubica
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam
    mam identyczny problem z tą samą zmywarka czy można liczyć na jakieś wskazówki jak to naprawić. Po zmianie silniczka problem jest nadal.
  • REKLAMA
  • #5 20340494
    yogo65
    Poziom 8  
    Ocena: 6
    Silnik nie jest spalony. Obok silniczka jest taki microswitch, który wymieniłem i jak na razie zmywarka działa. W Internecie można taki kupić za parę groszy.
REKLAMA